VIOLA FON KRAMON KAO ŠEFICA OPOZICIJE?! Najveća mrziteljka Srba otvoreno sarađuje s protivnicima vlasti u Srbiji: Ovako bi da izazove haos

Autor:

Vesti

12.10.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viola deli savete kako rušiti vlast, a kako kaže, lično je angažovana s "progresivnim, kritičnim i nezavisnim glasovima u zemlji"

VIOLA FON KRAMON KAO ŠEFICA OPOZICIJE?! Najveća mrziteljka Srba otvoreno sarađuje s protivnicima vlasti u Srbiji: Ovako bi da izazove haos

Foto: ST/Nemanja Pančić, profomedia

Glavna lobistkinja Aljbina Kurtija i nezavisnog Kosova Nemica Viola fon Kramon otvoreno se uključila u predizbornu kampanju (iako izbori još nisu ni raspisani) u Srbiji. Evroparlamentarka se direktno umešala u pitanja druge zemlje, uz davanje predloga, sugestija i saveta opoziciji u našoj zemlji bez imalo pardona.

- Ja se lično angažujem sa svim progresivnim, kritičnim i nezavisnim glasovima u zemlji jer oni pružaju pravi uvid u stanje u zemlji. Ali, moja poruka bi bila - više ljudi, posebno onih u nevladinim organizacijama, istraživačkim centrima i akademskoj zajednici - mora da se angažuje u srpskoj politici. Jednostavno, previše se troši politički kapital jer ti ljudi ne žele da uđu u političku arenu jer nije pravo vreme ili je previše prljavo. To bi bio veliki podsticaj za reforme i transformaciju Srbije - poručila je Fon Kramonova u intervjuu za tabloid Nova, čija je i inače glavna zvezda, kao i u ostalim medijima Dragana Šolaka.

Mada deluje da su ovo reči lidera neke opozicione stranke u Srbiji, ipak nisu. Izgovorila ih je ni više ni manje nego izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo i poslanica Zelenih. U međuvremenu, prozvana je i Multipraktik Viola, pošto se meša u apsolutno sve i svašta, od litijuma preko izbornih uslova do mesija, Kosova i Metohije, itd...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Da stvar bude još gora, Fon Kramonova nije krila da joj je najveći cilj da uništi vladajući režim u Srbiji.

- Moramo da udarimo tamo gde će to napraviti štetu vladajućem režimu, a to je smanjenje novca iz fondova EU. Međutim, slažem se s vama da je komunikacija EU prema Vučiću i Vladi Srbije, u najboljem slučaju, bila dvosmislena i nema sumnje da bi se sada neko u Srbiji mogao zapitati: "Zašto moramo da trpimo bilo kakve mere ako ste nam do juče govorili da je on dobar momak koji radi sjajne stvari?".

- Potpuno sam svesna da je EU trebalo da bude mnogo stroža prema Vučiću i režimu SNS u komunikaciji. Nije ni čudo što će običan građanin pomisliti da EU podržava Vučića, ako predsednik Evropske komisije ili komesar Oliver Varhelji dođe i otvoreno ga pohvali - kazala je Fon Kramonova.

U sve se meša

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije ističe u razgovoru za Srpski telegraf da ovakav narativ od strane Viole fon Kramon i nije neka novina.

Republika

Foto: youtube.com/pink.rs

 

 

- To je taj Nemački eksponent koji sebi daje za pravo da se meša u sve. Ona je, dokazano, saveznik Aljbina Kurtija i Albanaca, i koga god ona podrži, taj je osuđen na propast. Ovaj narativ ne treba da se plaši, naprotiv, treba da plaši opoziciju jer ih je podržao neko čije je ime i prezime dovoljno omraženo u našoj javnosti. Blago poziciji kad je opozicija dobila podršku Fon Kramonove - kazao je Miletić.

Opozicija traži sankcije za sopstvenu državu

Drugo po redu pismo grupa opozicionih stranaka poslala je pre dva dana Đuzepu Borelju, visokom predstavniku Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, a u njemu je tražila ni više ni manje nego sankcije za Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. Prvo su, podsetimo, poslali na više međunarodnih adresa žaleći se na, navodno, neregularne uslove za izbore.

Republika

Foto: Tanjug

 

Mada u prvi mah deluje da su ovi zahtevi došli od strane Aljbina Kurtija ili pak Vjose Osmani, nažalost nisu.

- Aleksandar Vučić i njegova vlada snose značajan deo političke i druge odgovornosti za događaje u Banjskoj. Štaviše, Aleksandar Vučić je direktno odgovoran za podsticanje srpskih predstavnika da napuste kosovske institucije, posebno policijske jedinice, ali i za nametanje autoritarnih i nedemokratskih rešenja, odnosno ukidanje političkog pluralizma među Srbima na Kosovu - glasi deo pisma koje je potpisala grupa opozicionih stranaka u kojoj su Dragan Đilas, Marinika Tepić, Nebojša Zelenović, Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Zdravko Ponoš...

Bulatović: Spremni su na sve da bi utolili sopstvenu glad

Dejan Bulatović, samostalni poslanik u Narodnoj skupštini, ocenio je novu akciju opozicije, zvanu "Pismo", kao zabrinjavajuću i šizofrenu.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Prvi put u istoriji svedoci smo šizofrene situacije u kojoj opozicija zahteva od Evrope uvođenje sankcija sopstvenom predsedniku. Mržnja koju bivši režim pokazuje prema Aleksandru Vučiću dostigla je zabrinjavajući nivo i pokazuje se da su Lutovac, Zelenović, Lazović, Marinika i ostali opozicioni prvoborci spremni na sve da bi utolili sopstvenu glad za vlašću, pa zbog toga traže podršku iz inostranstva, pošto je u sopstvenoj zemlji od svog naroda nikada više neće dobiti - poručio je samostalni poslanik. 

Kako ističe, opozicija u Srbiji je toliko zaslepljena, da ne bira sredstva kojima pokušava da dođe do cilja.

- Malo im je što otvoreno iz Beograda snažno podržavaju teror koji Aljbin Kurti sprovodi nad srpskim življem na Kosovu i Metohiji, već su toliko zaslepljeni mržnjom da više ne biraju sredstva kojima će pokušati da odvoje Srbiju od Aleksandra Vučića, kad već nisu uspeli Aleksandra Vučića da odvoje od Srbije. Lažni evropejci, lažne patriote, lažni građanisti, lažni ekolozi, sve je kod njih lažno, jedino je prava mržnja prema predsedniku i prema svojoj zemlji - naglasio je Bulatović.

Plenković i Milanović loš i dobar policajac

Albanski premijer Edi Rama i njegov hrvatski kolega Andrej Plenković pozvali su nedavno Evropsku uniju i Zapad da preduzmu akciju protiv Srbije nakon poslednjih dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Republika

Foto: Foto-Montaža: Republika.rs, Tanjug/AP

 

- Imamo zločin, ubistvo policajca, imamo i heroizaciju onih koji su zločin počinili - rekao je Rama, ističući da tako nešto ne bi trebalo da bude prihvatljivo u Evropi, koja ima vrednosti suprotne ovoj.

Plenković je rekao da je Srbija na neki način priznala umešanost u napad proglasivši žalost za ubijenim napadačima.

- Mislimo da ovakav potez ne može ostati bez odgovora. Smatramo da je proglašavanje dana žalosti za troje de fakto terorista koji su ubili kosovskog policajca bio neprihvatljiv potez. Nije nam nimalo drago da je povučen takav politički potez koji gotovo da podrazumeva identifikaciju s onim što su napravili. Iz ovoga sam siguran da je u narednim danima nakon sveobuhvatne analize uvek dobro biti u potpunosti informisan o tome šta se i kako dogodilo, da će biti predloga - rekao je tom prilikom Plenković.

S druge strane, u ulozi dobrog policajca našao se predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji se nije složio sa stavom da Srbiji treba uvesti sankcije.

- Ja sam protiv sankcija. Kosovo je, takođe pod nekim sankcijama. Ne verujem u sankcije, posebno one protiv čitavih država. Sankcije Kosovu doneo je Borelj, koji se, valjda, uskoro povlači. On i njegova ekipa - rekao je Milanović i dodao da su sankcije Kosovu "slika nesposobnosti i gluposti koju ova ekipa radi u regionu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (42)

Loading
Marko

12.10.2023 10:28

Viola fon Kramon neće uspeti da instalira svoje sluge na vlast. U Srbiji se pita narod, a ne ona.

Darko

12.10.2023 10:28

Sa kim bi se Đilas družio i sastajao ako ne sa nekim ko radi protiv Srbije i nekim ko mrzi Srbe.

Nita

12.10.2023 10:28

Kako vreme prolazi sve je jasnije da opozicija sarađuje sa onima koji mrze Srbiju i rade sve protiv naše zemlje. Ni Fon Kramon nije izuzetak.

Dada

12.10.2023 10:29

Nasa zemlja je treba da se plasi, njeno ime je omrzeno dovoljno i niko im je veruje. Neka se plasi opozicija, jer pakt sa njima je i propast