U JEKU PRIČA O MOGUĆIM SANKCIJAMA OGLASIO SE STANO! Brisel zanimaju ovi konkretni koraci ili slede KAZNENE MERE (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.10.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

EU je nekoliko puta stavila do znanja da je spremna na restriktivne mere.

U JEKU PRIČA O MOGUĆIM SANKCIJAMA OGLASIO SE STANO! Brisel zanimaju ovi konkretni koraci ili slede KAZNENE MERE (VIDEO)

Foto: printscreen

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas da države članice Evropske unije nisu videle dovoljno zadovoljavajućih koraka ka istinskoj deeskalaciji i podsetio da su mere koje su uvedene Prištini, direktan odgovor na eskalaciju situacije pre 24. septembra.

Stano je podsetio da je EU bila jasna da će dok ne bude dovoljno koraka koji vode ka deeskalaciji, mere će biti na snazi i istakao da ne postoji drugi put za Beograd i Prištinu, osim dijaloga.

- Obe strane moraju da shvate da dijalog mora da se nastavi. Kada je reč o istrazi o događajima iz Banjske, ponavljam, kada se istraga završi, kada se utvrdi ko je iza napada, onda možemo da preduzmemo određene korake - rekao je Stano.

Dodao je da je EU nekoliko puta stavila do znanja da je spremna na restriktivne mere.

- EU je jasna, ako ne dođe do deeskalacije, ako situacija eskalira, spremni smo da uvedemo određene mere od kojih su neke već predočene. Spremni smo da, ako članice EU procene, da se uvedu mere, ne samo protiv Kosova, već i protiv Srbije. Te mere su fleksibilne, kako mogu da budu uvedene, tako mogu da budu ublažene ili ukinute - istakao je Stano.

 

 

On je rekao da Brisel trenutno zanima da se vide jasni koraci ka deeskalaciji, da se obe strane vrate dijalogu, a čeka se i izveštaj o dešavanjima od 24. septembra.

Naglasio je da EU očekuje punu saradnju i da, ako postoji volja, postoje i načini za saradnju kao i da nije na Briselu da šalje poruku putem javnosti, jer "srpski partneri znaju vrlo dobro šta treba da rade i šta se očekuje od njih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)

Loading
Zabrinuti

10.10.2023 16:09

obe strane, ali EU nikako da se drzi 1244

Zokara

10.10.2023 16:51

Čuj, tražio kurti sankcije jbt u kom ovo svetu živimo,koja međunarodna prava,oteli nam deo zemlje, i neki lik traži sankcije