POZNAT POSLEDNJI ČETVRTFINALISTA ŠANGAJA! Meč je REŠEN u dva seta!

Autor:

Sport

11.10.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtinale Mastersa u Šangaju, pošto je pobedio Amerikanca Tomija Pola rezultatom 2:0 (po setovima 7:5, 7:5)

POZNAT POSLEDNJI ČETVRTFINALISTA ŠANGAJA! Meč je REŠEN u dva seta!

Foto: Tanjug/AP

U poslednjem meču dana Rubljov je u sredu savladao Tomija Pola iz Sjedinjenih Američkih Država u dva seta – 7:5, 7:5, posle sat i 36 minuta.

Ruski as je prvi stigao do prilika za brejk, ali je Pol spasio obe brejk lopte u petom gemu, dok je u narednom iskoristio svoju prvu šansu i poveo 4:2.

Uprkos tome, Andrej je odmah uzvratio ribrejkom i na kraju set u svoju korist prelomio novim oduzetim servisom u 11. gemu, posle čega je rutinski priveo posao kraju za osvajanje uvodnog dela igre - 7:5.

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom setu, Rubljov je napravio veći pritsak u petom gemu, ali ponovo nije iskoristio ukazanu šansu, pa se Tomi odbranio. Ipak, nije dozvolio Amerikancu nijednu šansu da mu oduzme poen na servis i do odlučujućeg brejka prednosti je stigao ponovo u 11. gemu.

Američki teniser je do kraja uspeo samo da spasi jednu meč loptu, međutim, ne i drugu, pa će Rus u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju igrati protiv Iga Umbera iz Francuske.

Podsetimo, Francuz je nešto ranije deklasirao još jednog Amerikanca s maksimalnih 2:0 (po setovima 6:1, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading