ALKARAZ UTUČEN POSLE ŠOKA U ŠANGAJU! Govorio o ATP-trci sa Đokovićem: Zakomplikovalo se!

Autor:

Sport

11.10.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priliku za popravni imaće u Bazelu od 23. oktobra.

ALKARAZ UTUČEN POSLE ŠOKA U ŠANGAJU! Govorio o ATP-trci sa Đokovićem: Zakomplikovalo se!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Španski teniser Karlos Alkaraz nije u najboljoj formi, što je potvrdila i eliminacija u osmini finala mastersa u Šangaju od Grigora Dimitrova sa 5:7, 6:2, 6:4.

Trenutno drugi igrač ATP liste nije igrao u finalu turnira još od Sinsinatija kada je izgubio od Novaka Đokovića, a pre šokantnog poraza od Bugarina u Kini, poražen je u polufinalu Pekinga od Janika Sinera i polufinalu US opena od Danila Medvedeva.

Alkarazu je to bio i prvi poraz od Dmitrova u međusobnim duelima, nakon tri pobede.

- Istina je da mislim da je igrao veoma dobro. Bio je na višem nivou u odnosu na mečeve koje smo igrali ranije. Nije imao padove. Mislio sam da će se meč odvijati drugačije posle prvog seta, koji je bio jako težak za njega. Napravio sam neke greške koje nisu bile značajne na početku drugog seta, ali nije mi dopustio da se vratim u meč. Pokušao sam da igram svoj tenis, ali nisam mogao. Branio sam se čitav meć, bez šanse da odigram agresivnije kao što sam želeo. Moram da naučim da održim koncentraciju u trenucima kao onim na početku drugog seta, kada nisam bio dobar uopšte. Uvek kažem da možeš više da naučiš iz poraza nego pobede. Poneću sa sobom mnogo lekcija koje će mi pomoći da budem bolji. Moram više da radim na nekim stvarima kako bih pobeđivao najbolje. Pre nego što se budem takmičio ponovo, radiću na nekoliko aspekata igre - rekao je Alkaraz.

Španac ima 8.805 bodova na ATP listi, dok je Novak na 11.045 i do kraja godine nas čeka žestoka borba za teniski tron, a priliku za popravni imaće u Bazelu od 23. do 29. oktobra tekuće godine.

- Želim da odigram najbolje što mogu u Bazelu. Znam da je cilj da završim kao broj jedan, ali se zakomplikovao sa ovim poslednjim rezultatima. Biće teško, ali želim da pokušam. Pokušaću da osvojim naredne turnire - dodao je Karlos.

Foto: Tanjug/AP

PROBAJ U GOLFU DA GA STIGNEŠ: Novak Đoković

Nakon Bazela na programu je masters u Parizu na kom će učestvovati i Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading