SRBIN GAZI KA FINALU! Međedović ŠOKIRAO 28. igrača sveta i OSVOJIO prvi set!

Autor:

Sport

02.10.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser grabi ka finalu ATP turnira u Astani.

SRBIN GAZI KA FINALU! Međedović ŠOKIRAO 28. igrača sveta i OSVOJIO prvi set!

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Mladi Novopazarac je samim plasmanom u polufinale napravio rezultat karijere, a sada ima priliku da ode korak dalje i na najboljem je putu to da učini!

Naime, Hamad Međedović je uspeo da iznenadi 92 mesta bolje rangiranog tenisera Sebastijana Kordu, iako ovaj drugi važi za apsolutnog favorita u ovom meču, i prvi set reši u svoju korist posle taj-brejka rezultatom 7:6 (10:8).

Maratonski set odigrali su Srbin i Amerikanac koji je rešen tek u 18. gemu. Rivali su čvrsto držali servis, pa je pobednika odlučivao dodatni deo igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Uprkos činjenici da je Sebastijan Korda prvi došao do brejka u osmom poenu, kada je poveo s 5:3, Hamad se nije predavao. Već u desetom gemu uspeo je da vrati izgubljeno i izjednači na 5:5, a potom zablista još jednom.

Amerikanac je bio na servisu, međutim, naš as je uspeo da ga nadmudri za konačnih 10:8 i vođstvo u setovima (1:0) koje je malo ko očekivao u polufinale Astane.

Treba reći da je Međedović na 120. poziciji ATP liste, dok je Korda 28. teniser sveta.

Pobednik iz ovog duela sastaće se u finalu protiv boljeg iz okršaja Sebastijan Ofner (Austrija) - Adrijan Manarino (Francuska). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading