SERIJA BEZ KRAJA! Srbin SEDMOM uzastopnom pobedom ušao u ČETVRTFINALE ATP turnira!

Autor:

Sport

29.09.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se danas u četvrtfinale ATP turnira u Astani pošto je pobedio Rusa Aleksandra Ševčenka rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) za sat i 10 minuta.

SERIJA BEZ KRAJA! Srbin SEDMOM uzastopnom pobedom ušao u ČETVRTFINALE ATP turnira!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Hamad Međedović

Hamad Međedović je u prvom gemu meča napravio brejk i to mu je bilo dovoljno da osvoji prvi set.

Potpuno isti scenario je viđen i u drugom setu, pa je srpski teniser stigao do plamana među osam najboljih na turniru u Kazahstanu.

Današnjim trijumfom nad ruskim igračem Aleksandrom Ševčenkom 2:0 (6:4,6:4) ušao je u predvorje prvih 100.

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Protivnik Hamadu Međedoviću u četvrtfinalu biće četvrti nosilac turnira, Čeh Jirži Lehečka. Ako savlada pomenutog protivnika u nedelju i plasira se u polufinale, velika je verovatnoća da bi to uradio već od naredne ATP liste, doduše nešto će zavisiti i od ishoda drugih mečeva.

Mladi Pazarac iz sedmice u sedmicu sigurnim koracima primiče se plasmanu među najbolje igrače na ATP turu, a sada ka praktično još samo jedna pobeda deli od proboja među 100. 

Turnir u Astani igra se za nagradni fond od 1.017.850 dolara.

Inače, treba reći da je Međedović ove godine napravio najbolji rezultat karijere i na grend slemovima, plasiravši se u glavni žreb Rolan Garosa i Vimbldona.

Nažalost, nije prošao dalje, pošto ga je u Parizu eliminisao Amerikanac Majkl Điron s 3:1, dok je u Londonu ispao na startu od Krisa O' Konela iz Australije istim rezultatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading