OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Kinezi IZABRALI NAJBOLJEG TENISERA, Federer PRE Đokovića!

Autor:

Sport

29.09.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac dobija nagradu..

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Kinezi IZABRALI NAJBOLJEG TENISERA, Federer PRE Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer  uvek je bio miljenik publike, a velika baza njegovih navijača dolazi iz Azije.

U prilog tome, nakon što mu je istekao ugovor sa američkom kompanijom Najk, potpisao je za japanski brend Uniklo, čiji je maneken bio i Novak Đoković.

Tržište Azije je ogromno, a Rodžer zarađuje i nakon odlaska u penziju. 

Mesto gde je Federer posebno voljen je Šangaj, a tamošnji ATP turnir se vraća nakon tri godine pauze.

Organizatori ovog Masters 1000 turnira odlučili su da daju priznanje Rodžeru Federeru jer ga smatraju bitnim delom zajednice, a smatraju da njegova dostignuća prevazilaze granice sporta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

 

Švajcarac će dobiti lakavo priznanje "Ikona sporta", a ceremonija uručivanja zakazana je za 13. oktobar.

Direktor turnira izuzetno je srećan zbog ovoga.

- Na osnovu našeg dugog prijateljstva sa Rodžerom i njegovim Timom 8, njegovom menadžerskom kompanijom, verujemo zajedno sa navijačima u Šangaju da je Rodžer bio više od običnog sportiste za naš grad. Zato smo sa Juss Sports grupom ustanovili prvo međunaradno priznanje 'Ikona sporta' koje ćemo dodeliti Federeru - izjavio je Majk Luvano.

Federer je u Šangaju osvoji dve titule.

Što se Novaka Đokovića tiče, on takođe ima fenomenalnu podršku u Kini, a ove godine će preskočiti turnire u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Novak u Šangaju ima četiri osvojene titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Zemunac

29.09.2023 12:31

E pa kada "preskočiš" turnire u Kini, tada i oni "preskoče" tebe. Ako ti njih ne poštuješ, ne možeš očekivati da ti se vrati drugačije. Najveću grupaciju svojih navijača je uvredio neodlaskom u Peking i Šangaj, a kinezi lako nadju novog idola, koji će im doći na noge i dodvoriti im se kako zaslužuju. Ogromno je to tržište i mnogo troše na svoje idole, da bi oprostili "preskakanje", može im se. Zarad dodvoravanja onima koji mu zvižde i koji ga neće nikada smatrati "svojim" i sebi ravnim, Novak je žrtvovao podršku onih koji su ga iskreno voleli. E zato Federer, a vrlo brzo i Alkaraz (ako nauči kako sa kinezima).