HVALA RODŽER: Evo kako je FEDERER POMOGAO Novaku Đokoviću!

Autor:

Sport

21.09.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Male tajne velikih majstora..

HVALA RODŽER: Evo kako je FEDERER POMOGAO Novaku Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, a koliko je veliki pokazuje i činjenica da nema trunku sujete.

Ne libi se Nole da pohvali svoje kolege, čestita im, a ni da prizna od koga je "krao" cake da produži karijeru.

U razovoru sa Džonom Mekinroom otkrio je kako su Federer i Nadal uticali na njega i šta je "pozajmio" od majstora "belog sporta".

- Jedna stvar koju sam naučio od Federera je kako da organizujem svoj kalendar da bih postigao najbolju formu na grend slem turnirima - rekao je Đoković, pa nastavio.

- Bio je jedan od prvih tenisera koji je planiranje podigao na drugi nivo. Njegova organizacija me je mnogo inspirisalo - vodio sam bleške razgovarajući o tome sa svojim timom. Gledao sam njega, njegov tim i injegov raspored. Tako da moram da mu zahvalim na tome - završio je Novak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Rodžer Rafa

 

Švajcarski as u penziji je bio poznat kao neko ko ne deli previše komplimenata Đokoviću, ali se od skoro i to promenilo.

Odao je Federer priznanje Đokoviću za rekordnu 24. gren slem titulu.

Cela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 grend slem trofeja - rekao je Federer.

Veličina Novaka Đokovića biće shvaćena tek kada ode u penziju. Ne postoji rekord koji Nole nije oborio, a kraj karijere mu se još ne nazire. Na nama je da uživamo u partijaama najboljeg tenisera svih vremena i da budemo ponosni što smo njegovi savremenici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading