UŽASNE VESTI ZA NOVAKA! Alkaraz sve BLIŽI Đokoviću!

Autor:

Sport

01.10.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu pošto je lako savladao Italijana Lorenca Musetija rezultatom 2:0 (po setovima 6:2, 6:2).

UŽASNE VESTI ZA NOVAKA! Alkaraz sve BLIŽI Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Meč je trajao sat i 21 minut, a u oba seta prvi nosilac turnira i svetski broj dva je pravio po dva brejka.

Pritom Karlos Alkaraz nije dozvolio protivniku nijednom da ga iznenadi, pa je bez većih problema stigao do osam najboljih na turniru iz serije 500 koji se igra u glavnom gradu Kine.

Alkaras je do prvog brejka na meču stigao već u trećem gemu, da bi u petom stigao do duplog – ubrzo je i prvi period, uz dve spasene brejk lopte, bio gotov.

Fenomenalno je startovao i u drugom periodu, pošto je već na startu oduzeo servis Musetiju, da bi završni udarac Italijanu zadao u petom gemu, kada je iskoristio drugu brejk priliku i stigao do meč lopte.

Bio je ovo četvrti međusobni okršaj dvojice igrača i treća pobeda za šampiona Vimbldona, koji ove sezone prvi put nastupa u Kini.

Protivnik momku iz Mursije u četvrtfinalu biće Norvežanin Kasper Rud, koji je u osmini finala posle velike borbe pobedio Argentinca Tomasa Martina Ečeverija rezultatom 2:1 (1:6, 5:7, 6:7 (9:7), posle dva sata i 59 minuta igre. Do prve grend slem titule u karijeri, Španac je stigao 2022. na US Openu, kada je upravo Ruda savladao u finalu, pa će to biti repriza prošlogodišnjeg finala sa Flešinga. 

Ovakve vesti sigurno ne idu na ruku najboljem teniseru ikada Novaku Đokoviću, pošto je "Karlitos" najavio da mu je dolaskom na kinesku turneju želja da svrgne Srbina sa trona ATP liste.

Podsetimo, Alkaraz je do sada osvojio šest titula od početka sezone. Pehare je podizao u Buenos Ajresu, Barseloni, Madridu, Kvinsu, na Indijan Velsu i već pomenutom Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading