OPASNOST ZA NOVAKA! Alkaraz KREĆE u POTERU za Đokovićem! Na OVOM turniru će igrati PRVI put!

Autor:

Sport

25.09.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser u nezavidnoj situaciji.

OPASNOST ZA NOVAKA! Alkaraz KREĆE u POTERU za Đokovićem! Na OVOM turniru će igrati PRVI put!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

"Beli sport" se vraća u Kinu! Posle pauze zbog pandemije koronavirusa, teniski karavan od ove sezone opet se igra u najmnogoljudnijoj državi, a uvod u Peking su takmičenja iz serije 250, u Čengduu i Žuhaju.

Turnir u kineskoj prestonici biće i vatreno krštene Karlosa Alkaraza na novoj teritoriji, na kojoj će pokušati da "skine" Novaka Đokovića sa mesta "broj 1" ATP liste i vrati se na čelo najboljih tenisera sveta.

Nema sumnje da će ovo biti jedan od jačih turnira iz serije 500, pošto od 32 učesnika, čak sedmorica se nalaze u Top 10.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Zanimljivo da nema slobodnih u prvom kolu, dok će momku iz Mursije najveća konkurencija biti Rus i finalista US Opena Danil Medvedev, Italijan Janik Siner, Stefanos Cicipas iz Grčke, Danac Holger Rune, još jedan ruski as Andrej Rubljov i Nemac Aleksander Zverev.

Iz drugog plana šansu vrebaju Amerikanac Tomi Pol, Australijanac Aleks de Minor, Rus Karen Hačanov, Britanac Kameron Nori i Feliks Ože-Aljasim iz Kanade.

Svaki dan turnira će počinjati u 12.30 po lokalnom, odnosno 6.30 po srednjeevropskom vremenu, dok je finale zakazano za sredu, 4. oktobra, u 13 časova i 30 minuta.

Pobedniku će od ovog turnira inkasirati 679.500 američkih novčanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading