U SUSRET REGIONALNOM SAJMU PRIVREDE SREMA: Zaposlenje za svakoga ko želi da radi

Autor:

Vesti

25.09.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnji, 16. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, koji organizuju Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga, biće održan 28. i 29. septembra od 10 do 17 časova u kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi.

U SUSRET REGIONALNOM SAJMU PRIVREDE SREMA: Zaposlenje za svakoga ko želi da radi

Foto: Nemanja Stikić

Ovogodišnji sajam okupiće više od 100 izlagača iz Srema i regiona, iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila, obuće, mehanizacije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva. Odlična prilika za nove poslovne kontakte, razmenu iskustava i ideja.

Prateća manifestacija drugog dana ovogodišnjeg Regionalnog sajma biće i sajam zapošljavanja, prilika da kompanije ponude dodatna radna mesta i privuku nove kadrove.

U opštini koja u četiri industrijske zone ima više 1.000 preduzeća, 3.000 preduzetnika i oko 4.000 poljoprivrednih gazdinstava i po ekonomskoj razvijenosti jedna je od vodećih lokalnih uprava u Srbiji, ipak nedostaje kvalifikovane radne snage jer je stopa nezaposlenosti ispod tri posto.

Opština i Regionalna privredna komora stoga planiraju otvaranje trening centra po principu dualnog obrazovanja sa internatom za 800 polaznika iz Sremskog okruga, ali i cele Srbije. Trening centar će biti organizovan na osnovu austrijskih iskustava, kao kombinacija trogodišnjeg zanatskog i četvorogodišnjeg obrazovanja profila tehničara. 

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading