KAD MAČAKA NEMA MIŠEVI KOLO VODE: Novi teniski poredak BEZ ĐOKOVIĆA, Federera i Nadala

Autor:

Sport

25.09.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakva dominacija jednih i nemoć drugih do sada nisu viđeni.

KAD MAČAKA NEMA MIŠEVI KOLO VODE: Novi teniski poredak BEZ ĐOKOVIĆA, Federera i Nadala

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Evropa je na kolenima! Tim sveta deklasirao je Tim Evropa sa 13:2 na Lejver kupu održanom u kanadskom Vankuveru. A kako i ne bi kada za Stari kontinent, za razliku od prethodnih godina nisu igrali najbolji teniseri u istoriji Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, već "neki novi klinci" očigledno nedorasli izazovu.

Za Evropu nije igrao ni Karlos Alkaraz, već Andrej Rubljova, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Alehandro Davidovič Fokina, Gael Monfis i Artur Fils, dok su u Timu sveta bili Ben Šelton i Frensis Tijafo, Tejlor Fric, Tomi Pol, Feliks Ože-Alijasim i Fransinsko Serundolo. U takvom odnosu snaga pitanje pobednika se nije postavljalo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laver Cup (@lavercup)

 

Svet je krenuo furiozno, pošto je Ben Šelton pobedio Artura Fisa, Fransisko Serundolo je bio bolji od Alehandra Davidoviča Fokine, Feliks Ože-Aljasim je savladao Gaela Monfisa, dok je američki duo Tomi Pol/Frensis Tijafo pobedio Artura Fisa i Andreja Rubljova. Evropa je u subotu uzela utešni poen trijumfom Kaspera Ruda nad Tomijem Polom, međutim, Tejlor Fric je bio bolji od Andreja Rubljova, a Frensis Tijafo od Huberta Hurkača. Na kraju, u nedelju, Timu sveta je bila dovoljna pobeda Bena Šeltona i Frensisa Tijafoa nad Hubertom Hurkačom i Andrejom Rubljovom za konačni trijumf.

Podsetimo, Evropa je slavila 2017, 2018, 2019, 2021. godine, da bi ostatak sveta uspeo da veže dva trijumfa. Naredno izdanje na programu je 2024. godine u Berlinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading