ŠOKIRAO PLANETU: Novak Đoković progovorio o penziji!

Autor:

Sport

22.09.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji tenisa nisu znali kako stoje stvari.

ŠOKIRAO PLANETU: Novak Đoković progovorio o penziji!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, govorio je o lošoj situaciji u kojoj se nalaze svi igrači koji nisu u svetskom vrhu.

Nole je ispred svoje PTPA organizacije izneo šokantne podatke o teniskim penzijama.

- Znam da veliki deo novca odlazi na penzije igrača i to je nešto što sam oduvek podržavao. Međutim, treba da se podsetimo da su one dostupne tek kada napunite 50 ili 55 godina. Tako da za igrača, kada se on ili ona penzionišu, sa 30 ili 35 godina, treba da čekaju 20 i više godina da bi počeli da dobijaju benefite iz tog dogovora i mislim da je to jedan od primarnih izvora u tenisu - rekao je tom prilikom Đoković.

Potom je imao šta da kaže i na to što teniseri ne dobijaju dovoljan udeo novca od kladionica, koje koriste podatke ustupljene od ATP i WTA organizacija.

Mislim da teniseri nisu dovoljno svesni ili se ne trude dovoljno za svoje deo novca od klađenja. Mnogo više daju nego što primaju. Doslovno ništa ne dobijaju, adaju svoja imena koja se provlače kroz razne kladioničarske platforme i sajtove. Tako da milijarde i milijarde dolara cirkuliše na nedeljnom nivou od turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanom položaju kada je ta situacija u pitanju i smatram da moramo više da pričamo o tome. Moramo da podignemo svest kod tenisera. Ne možemo ovo više da dozvolimo - dodao je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading