ŠOK NA WTA TURU: Legendarna teniserka SUSPENDOVANA na četiri godine zbog DOPINGA!

Autor:

Sport

12.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja kazna za grend slem šampionku.

ŠOK NA WTA TURU: Legendarna teniserka SUSPENDOVANA na četiri godine zbog DOPINGA!

Foto: Tanjug/AP

Rumunska teniserka Simona Halep, nekadašnja najbolja igračica sveta, kažnjena je četverogodišnjom suspenzijom zbog pozitivnog rezultata na doping testu,  saopštila je Agencija za borbu protiv dopinga.

Halep je dostavila uzorak koji je bio podvrgnut analizi, a u prvom uzorku je pronađen zabranjeni lek roksadustat, kako je utvrdila Svetska anti-doping agencija (WADA).

Roksadustat je lek koji se koristi u terapiji anemije i koji stimuliše prirodnu proizvodnju eritropoetina, hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca. Međutim, njegova upotreba je strogo zabranjena u profesionalnom tenisu i mnogim drugim sportovima, zbog potencijalnih prednosti koje može doneti sportistima.

Incident se dogodio tokom 2022. godine, a Simona Halep će biti sprečena da se takmiči do 2026. godine, ukoliko odluka o suspenziji bude konačna i nakon svih pravnih procedura.

Ova vest je šokirala teniski svet i njene brojne obožavaoce, budući da je Halep bila jedna od najcenjenijih i najuspešnijih teniserki. Ipak, nema sumnje da će se Rumunka žaliti i pokušati da skine ljagu sa svog imena.

Inače, Simona Halep je dva puta u karijeri osvojila grend slem turnir. Prvi put je to učinila 2018. godine na Rolan Garosu, da bi isti uspeh ponovila godinu dana kasnije na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading