ŠOK U NJUJORKU: Srbija ostala bez predstavnika na US openu!

Autor:

Sport

23.08.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti stižu iz Amerike.

ŠOK U NJUJORKU: Srbija ostala bez predstavnika na US openu!

Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Natalija Stevanović suočila se s razočaranjem već u prvom kolu kvalifikacija za US open, nakon što je bila prisiljena da preda meč Amerikanki Katrini Skot pri rezultatu 6:2, 3:3 u korist domaće igračice.

Nakon 69 minuta igre, Natalija je tražila medicinski tajm-aut, a potom je pružila ruku protivnici koja se nalazi znatno niže na WTA listi. Iako je prvi set započela s brejkom (2:1), usledio je neočekivani gubitak osam uzastopnih gemova.

Takav niz doveo je do gubitka prvog seta, a drugi set je započet rezultatom 3:0 u korist protivnice. Ipak, Natalija nije odustala. Usledilo je buđenje i veća borba, a izjednačenje je unelo nadu da bi situacija mogla da se preokrene nakon 3:3.

Foto: Tanjug/AP

Natalija Stevanović na Vimbldonu

Nažalost, preokret se nije dogodio, i tako će Skot imati priliku da napravi dodatni korak u kvalifikacijama protiv pobednice meča između Timofeeve i Kalieve.

Jasno je da Natalija, koja je nedavno ostvarila zapažen uspeh na Vimbldonu stigavši do trećeg kola, nažalost neće imati priliku da ponovi isti podvig na ovom grend slem turniru. Jedina nada u ženskoj konkurenciji ostaje Olga Danilović, koju takođe čeka put kroz kvalifikacije do glavnog žreba u Njujorku.

Što se tiče muških kvalifikacija, tu Srbija više nema predstavnika, jer je sinoć Hamad Međedović poražen od Borne Goje sa 2:1 i tako ostao bez šanse za plasman u glavni žreb.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading