VELIKI DOPING SKANDAL: Zvezda Juventusa pala zbog ZABRANJENE SUPSTANCE!

Autor:

Sport

11.09.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka ga i do četiri godine suspenzije.

VELIKI DOPING SKANDAL: Zvezda Juventusa pala zbog ZABRANJENE SUPSTANCE!

Foto: Tanjug/AP

Francuski fudbalski internacionalac, Pol Pogba, pao je na doping testu, nakon što mu je otkriveno prisustvo nedozvoljene supstance u njegovom organizmu, posle utakmice sa Udinezeom, prema izveštajima italijanskih medija.

Ova supstanca je testosteron, čije prisustvo u krvi se smatra ozbiljnim prekršajem u svetu sporta. Ono što ovaj slučaj čini još problematičnijim jeste činjenica da se testosteron apsolutno ne toleriše u sportu, čak ni u terapeutske svrhe.

Fudbaler Juventusa će imati priliku da se žali na ovu odluku i zatraži dodatne analize krvi u nadi da će pronaći opravdanje za prisustvo testosterona. Međutim, takve greške su retke i obično se rigorozno tretiraju, kako bi se očuvao integritet sporta.

Foto: Tanjug/AP

Pol Pogba

Kazna koja je Pogbi potencijalno ugrožena može biti katastrofalna za njegovu karijeru, jer se može kretati čak do četiri godine diskvalifikacije iz fudbala. Obzirom na to u kakvoj fazi je njegova karijera, ne bi trebalo da čudi da je Francuz možda i odigrao svoj poslednji meč u karijeri, ako mu žalba ne uspe.

Videćemo kako će se čitav slučaj završiti, ali nema sumnje da će privući veliku pažnju medija, jer je Pogba fudbalska zvezda, iako mu je karijera u strmoglavom padu.

Inače, Francuz je karijeru počeo u Mančester junajtedu, odakle je prešao u Juventus 2012. godine. U Torinu se zadržao četiri godine, da bi se 2016. vratio u Junajted. Tu je nastupao do prošle godine, da bi se zatim još jednom vratio u torinske crno-bele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading