LICEMERI KAKVIH NEMA: Novaka mrcvarili i držali u zatvoru, a velikodušno nagrađuju ustaše!

Autor:

Sport

10.08.2023

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči portparolke vlade su tek posebna vrsta sramote.

LICEMERI KAKVIH NEMA: Novaka mrcvarili i držali u zatvoru, a velikodušno nagrađuju ustaše!

Foto: Starsport/Ilustracija

Novak Đoković

Na našem portalu Republika.rs ste nedavno mogli da pročitate kako Australija preko sporta plaća ubice Srba i uzdiže ustašku ideologiju, a sada vam donosimo i nastavak te priče.

Svi se sećamo torture koju je najbolji teniser svih vremena Novak Đoković početkom 2022. godine doživeo u Melburnu, u australijskoj državi Viktorija. Nole je tada maltene uhapšen na aerodromu, smešten je u migrantski hotel koji više liči na zatvor za najveće kriminalce, da bi na kraju bio deportovan iz države.

Republika

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Tema ovog teksta je upravo država Viktorija, koja očigledno ima dvostruke aršine, a pokazuje ih velikodušnim nagrađivanjem jednog fudbalskog kluba koji ne krije ustašku ideologiju.

Radi se o FK Melburn Najts, koji je u aprilu mesecu dosepo u žižu javnosti. Tada su šestorica muškaraca snimljena kako u prostorijama kluba kako salutiraju, dok pevaju pesme u kojoj se veličaju ustaše.

Vlada Viktorije je odlučila da baš takav klub nagradi sa 750.000 dolara, koje će biti iskorišćene za renoviranje i proširenje stadiona.

Po tom pitanju se oglasila i portparolka vlade, koja je potvrdila da su sredstva obećana. Uz to, dodala je i da se u Viktoriji ne toleriše ideologija mržnje, te da svako zaslužuje da se oseća bezbedno i dobrodošlo.

Šta bi na njene reči o toj toploj dobrodošlici imao da kaže Novak Đoković možemo samo da zamislimo, ali i da se zapitamo da li je gospođa koja je to izgovorila prespavala januar 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading