NOLE BACA BOGATSTVO - Đoković poklanja publici suvo zlato

Autor:

Sport

19.07.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod Noletovih navijača završavali vredni suveniri - šampionski i slomljeni reketi, majice, patike i loptice.

NOLE BACA BOGATSTVO - Đoković poklanja publici suvo zlato

Foto: Tanjug/AP

Sve što Novak Đoković dotakne pretvara se u zlato! Dobro, najbolji srpski teniser nije baš kao kralj Mida iz grčke mitologije, ali ono što poseduje i potom pokloni navijačima, makar bilo naizgled kao smeće i neupotrebljivo, pre ili kasnije dostigne veliku vrednost.

Poslednji primer je reket koji je razlupao u finalu Vimbldona, koje je izgubio od Karlosa Alkaraza sa 3:2 u setovima. Reket koji nov košta 185 evra, a koji je polomljen završio u rukama jednog navijača, samo nekoliko dana posle meča vredi između 3.000 i 4.000 evra.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novakov polomljeni reket

Upravo su reketi najčešće završavali u rukama navijača, a pojedini su prodani ili se procenjuju na najmanje 50.000 evra. Na toliko se procenjuje jedan od reketa kojim je Nole na Rolan Garosu osvojio 23. grend slem. I to pod uslovom da ga srećni navijač sada da na tržište, a kako vreme bude odmicalo, a pogotovo kada Srbin završi karijeru, njegova vrednost će samo rasti. Na 50.000 evra procenjen je i reket koji je Novak dao dečaku Tomu kada je 2021. osvojio 19. grend slem, pobedivši Stefanosa Cicipasa u finalu na pariskoj šljaci. Međutim, njegova cena je već skočila i predviđa se da će jednog dana otići na preko 100.000 evra. Ista situacija je i s reketom koji je Đoković dao jednoj devojčici nakon što je na Vimbldonu te godine osvojio 20. grend slem.

Međutim, nisu samo reketi završavali kod Noletovih navijača. Na tribine su odlazile i njegove majice, a jedna od njih je na humanitarnoj aukciji prodata za 11.000 evra. Delio je Novak čak i patike. Posle osvajanja Australijan opena 2021. navijači su ga sačekali ispred stadiona i tražili autograme. Nakon potpisivanja Đoković je čučnuo, skinuo patike, potpisao ih i bacio u publiku. Te njegove patike ubrzo su se našle na internet-aukciji i dostigle cenu od 3.300 evra. Prošle godine u Tel Avivu izuo se odmah na terenu i dao patike navijačima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak dao patike navijaču u Tel Avivu

S druge strane, Novak je patike davao čak i rivalima da igraju protiv njega. Upravo to je bio slučaj sa Mirzom Bašićem iz BiH, kojem je Nole dao patike na mastersu u Torinu 2018, a onda ga počistio s terena.


Takođe, potpisane loptice tradicionalno se bacaju u publiku posle pobeda. Njihova vrednost je, očekivano, znatno manja, ali su pojedine prodavane i za oko 300 evra. Postoje na aukcijama i Novakove potpisane loptice za koje se traži i do 1.000 evra. Za njih još ne daju toliko novac, ali će jednog dana izgledno toliko vredeti kolekcionarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading