DVA POENA SU ODLUČILA POBEDNIKA: Rud ne može da prežali poraz od Đokovića!

Autor:

Sport

30.06.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norveški teniser ima sva tri poraza u finalima grend slem turnira.

DVA POENA SU ODLUČILA POBEDNIKA: Rud ne može da prežali poraz od Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Emotivne scene na "Šatrijeu" posle finala Rolan Garosa

Teniska elita se trenutno nalazi u Londonu, gde će 3. jula početi Vimbldon, treći grend slem u sezoni.

Pred početak nadmetanja u prestonici Velike Britanije izjavu je dao i Kasper Rud, koji na Vimbldon stiže kao finalista Rolan Garosa, gde ga je Novak Đoković zaustavio na putu do prve grend slem titule u karijeri.

Bila su dva momenta u prvom setu koji nisu išli u moju korist. Imao sam brejk i 4:2, onda je bila jedna duga razmena gde sam promašio i dobio je brejk loptu. Bilo je to teško prihvatiti, imao sam nekoliko lakih udaraca koje nisam uspeo da iskoristim. Ali to je Novak, čita igru dobro i šalje lopticu više što može da napravi razliku ponekad - prisetio se Norvežanin tog meča.

Istakao je da su dva momenta rešila pobednika prvog seta.

Takođe, na 5:4 imao sam vetar na mojoj strani i imao 0:30 na njegov servis, poslao sam jak forhend, izgledalo je kao da je kasno udario lopticu, imao je sreće, zakačila je vrh i prešla je na moju stranu. Da je ostala na njegovoj strani bilo bi 0:40 i sve se menja. Možda bih dobio prvi set. Umesto toga, 15:30 i onda ide njegov dobar servis i tako se vratio u igru. Dva momenta u njegovu korist, to je tenis. Meč je bio dug, ne mislim da je to bio ključ susreta, ali bila bi druga priča da sam osvojio taj početni set. Dao sam sve i ponosan sam na to što sam uradio na Rolan Garosu. Voleo bih da sam pobedio, ali igrati sa momkom koji juri rekorde i istoriju na grend slemovima, nije mogao ništa da mi pokloni, znao sam da će mu motivacija biti jaka. Pokazao je zašto je najbolji.

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud na Rolan Garosu

Za kraj, ističe da ga očekuje vrlo naporno leto nakon Vimbldona.

Posle Vimbldona će biti prilično zgusnut raspored, leto je dugo. Imam mnogo toga da odbranim tokom leta. Izabrao sam da igram i Lejver kup, biće dugo leto i jesen. Vimbldon je veliki turnir, svaki put kad dođem ovde osećaj je neverovatan, kraljevski. Istorijski turnir, želim da igram dobro, to mi je veliki cilj - zaključio je Rud, koji turnir počinje protiv Francuza Lorana Lokolija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading