ULOG JE OGROMAN! Za šta sve Novak Đoković igra protiv Karlosa Alkaraza? Istorija, novac, prestiž, ATP lista...

Autor:

Sport

16.07.2023

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo finale Vimbldona je po mnogo čemu istorijsko.

ULOG JE OGROMAN! Za šta sve Novak Đoković igra protiv Karlosa Alkaraza? Istorija, novac, prestiž, ATP lista...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odlučiće o pobedniku Vimbldona za 2023. godinu (nedelja, 15.00, RTS1).

Srpski i španski teniser pokazali su najviše u Londonu, te su, nekako i očekivano, stigli do finala gde će se boriti za pehar, ali i mnogo toga drugog.

Ovogodišnje finale Vimbldona biće po mnogo čemu istorijsko, posebno za Novaka. Pored pehara za koji se teniseri bore, bitka će se voditi za još mnogo toga! Krenimo redom...

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Nole je do sada Vimbldon osvajao sedam puta i pokušaće da stigne do osmog trofeja, dok će Karlitos želeti da prvi put podigne ovaj pehar. Takođe, Đoković juri 24. grend slem titulu, dok je Alkaraz osvojio samo US Open prošle godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

 

Đoković u nedelju može da postane najstariji šampion Vimbldona svih vremena sa 36 godina i 55 dana. Takođe, ima šansu da postane jedini koji je osvojio više od jedne titule posle navršene 35. godine! Ovo bi mu bio četvrti grend slem posle 35 godine, što nije uspeo niko pre. 

Velika je razlika u godinama između ova dva tenisera, pa Nole skoro da može da bude i otac mladom Karlitosu jer je od njega stariji čak 15 godina i 348 dana! Da li će to biti prednost ili ne, ostaje da se vidi.

Pored borbe za pehar, teniseri će voditi bitku i za prvo mesto na ATP listi koja izlazi u ponedeljak. Ako Nole osvoji trofej imaće 9.595 poena naspram 8.875 Alkaraza. Ako slavi talentovani Španac, on će biti prvi sa 9.675 poena, dok bi Đoković ostao na drugom mestu sa 8.795.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

 

Nije zanemarljiva ni novčana nagrada - pobednik turnira sa sobom kući nosi 2.749.036 evra pa će Nole i Karlitos imati i ovaj motiv.

Podsetimo, Novak u finalima Vimbldona ima skor od sedam pobeda i jednog poraza (savladao ga Endi Marej) dok je ovo Alkarazov prvi meč za trofej.

Dakle, ulog je ogroman, a šta vi mislite, ko će stići do trofeja na ovogodišnjem Vimbldonu - Novak Đoković ili Karlos Alkaraz?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading