ŠOK U LONDONU: Vondrušova OSVOJILA Vimbldon!

Autor:

Sport

15.07.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čehinja je po prvi put u karijeri stigla do grend slem pehara.

ŠOK U LONDONU: Vondrušova OSVOJILA Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

Marketa Vondrušova

Češka teniserka Marketa Vondrušova osvojila je Vimbldon, pošto je u velikom finalu savladala Ons Žaber iz Tunisa sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Na taj način je Marketa stigla do svoje tek druge titule u karijeri, ali verovatno najbitnije koju neki teniser može da osvoji. Nakon što je poražena u finalu Rolan Garosa 2019. godine, Vondrušova je u svom drugom grend slem finalu stigla do svog prvog trofeja na najvećim turnirima.

Sa druge strane, Žaber nastavlja svoje prokletstvo, pošto je nakon poraza u finalu Vimbldona 2022. godine, odnosno US Opena iste godine, poražena i u svom trećem grend slem finalu.

Devojka iz Tunisa, koja je bila favorit pred ovaj susret, je bolje krenula, imala je 4:2 u prvom setu, ali je u jednom trenutku prosto stala, omogućila Čehinji da veže četiri gema i stigne do osvajanja prvog seta.

Marketa je u istom ritmu nastavila, imala je brejk na startu drugog dela igre, ali se Žaber vratila. Ipak, pri rezultatu 4:4, Marketa pravi novi brejk, a zatim sigurnim servis gemom stiže do najveće pobede u karijeri i titule na Vimbldonu, iako nije ni bila nosilac na ovom turniru.

Podsetimo, sutra je u Londonu veliko finale u muškoj konkurenciji, a u njemu će se sastati Novak Đoković i Karlos Alkaraz.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading