OSVETA SA KAMATOM! Senzacija u Londonu! Ispala ŠAMPIONKA Vimbldona!

Autor:

Sport

12.07.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuniška teniserka Ons Žaber plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je savladala Elenu Ribakinu iz Kazahstana s 2:1 (po setovima 6:7 (4:7), 6:4, 6:1).

OSVETA SA KAMATOM! Senzacija u Londonu! Ispala ŠAMPIONKA Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Repriza prošlogodišnjeg finala donela je spektakularan meč, u kome su kao i prošle sezone tri seta odlučivale o putnici za polufinale Vimbldona.

Za razliku od prethodnog duela, kada je Žaber poklekla u borbi za pehar, sada se teniserka iz Tunisa revanširala Kazhstanki i posle preokreta izborila plasman na megdan Beloruskinji Arini Sabalenkoj.

Iako je viđeno po dva brejka u prvom setu, uvodni period odlučivao je taj-brejk koji je pripao Ribakinoj. Ruskinja koja nastupa pod zastavom Kazahstana je dva puta oduzimala servis protivnici, naspram jednog izgubljenog, što je bilo dovoljno da trijumfuje sa 7:4.

Foto: Tanjug/AP

Elena Ribakina

Nije popustila Žaber, naprotiv, dodala je gas i uspela da dođe do izjednačenja. Spasavala je dva puta Ribakina brejk lopte, u drugom i četvrtom gemu, čak šest puta se odbranila, ali nije uspela u odlučujućem desetom poenu, koji je Ons dobila iskoristivši osmu šansu za brejk i u pravom trenutku došla do gema, odnosno, seta s 6:4.

Već na startu trećeg seta, Ons Žaber je u drugom gemu napravila brejk, došla do ubedljivih 3:0, a onda rutinski privela posao kraju. Uprkos tome što je Ribakina mogla da joj oduzme servis u petom gemu, kada je imala dve brejk prilike, Tunišanka se odbranila, povećala vođstvo na 4:1 i zatim sa još dva gema obezbedila plasman u polufinale.

Za ulazak u finale Vimbldona, trenutno šesta igračica WTA liste igraće protiv druge teniserke sveta Arine Sabalenke iz Belorusije.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading