EVO KAKO RADE BIRNOVI ISTRAŽIVAČKI NOVINARI: Vučićevu generalnu sekretarku napali zbog poznanstva od pre 20 godina

Autor:

Vesti

12.07.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužuju je da je učestvovala u nameštanju konkursa

EVO KAKO RADE BIRNOVI ISTRAŽIVAČKI NOVINARI: Vučićevu generalnu sekretarku napali zbog poznanstva od pre 20 godina

Foto: Privatna arhiva

Suzana Paunović, generalna sekretarka predsednika Srbije našla se na udaru BIRN zbog poznanstva od pre 20 godina. To je njihovim "istraživačkim" novinarima poslužilo da ispletu čitavu mrežu insinuacija o tome kako je predsednikova saradnica posredovala da Ministarstvo za brigu o porodici, sa kojim nikakve veze nema, dodeli sredstva dvema NVO organizacijama čija je predsednica žena koju je srela u par navrata pre više od dve decenije.

Naime, povod za celu konstrukciju je taj što je otac Suzane Paunović, Tanasije, 2020. kupio stan na Novom Beogradu kod hotela Jugoslavija koji je prethodno bio sedište dve organizacije, Udruženja resurs centar za održivi razvoj i Panacea.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Vlasnica stana i predsednica pomenutih organizacija je Tatjana Borojević koju je Paunovićeva, po sopstvenom priznanju, upoznala pre mnogo godina, dok je radila u Minstarstvu za rad i da nemaju nikakav kontakt. Tanasije Paunović preminuo je 2022. i stan je ostao u nasledstvu Suzane i njene majke, i tu se cela priča završava.

Međutim, BIRN je sve ovo iskoristio da pokaže kako je sve to međusobbno uvezano, i stvori sliku da je otac generelne sekretarke predsdnika kupio taj stan uz određene beneficije, a zauzvrat je dogovoreno da ove organizacije dobiju sredstva ministarstva, odnosno da Suzana to "sredi".

Ištvan Kaić, medijski analitičar kaže da je ovo još jedan od birnovih karakterističnih istraživačkih tekstova.

- Još jedan od tekstova koji su tendenciozno pisani. Iskoristili su nekoliko činjenica da pokažu kako to sve ima veze jedno sa drugim a nema nikakve veze. U samom uvodu su istakli kako se njih sve poznaju, kako su se nekada srele. Inače, autor ovog teksta je Aleksandar Đorđević koji se proslavio onim čuvenim tekstom o kopu Tamnava iz 2015. koji je pokupio silne nagrade a bio je toliko manjkav da se u njemu nisu nalazile neke od ključnih informacija poput one da Svetska banka organizuje tender za saniranje tog kopa - podseća Kaić. 

Tekst su po automatizmu (a kako drugačije) preneli N1, Nova S, Danas.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Simeon Njegovan

12.07.2023 22:11

Da, kakva slučajnost da baš od nje kupi stan, a on užičanin. Ma pali bre!