BEZ DRAME U POLUFINALU! Poznat prvi finalista u Londonu!

Autor:

Sport

13.07.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češka teniserka Marketa Vondrušova plasirala se u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 6:3).

BEZ DRAME U POLUFINALU! Poznat prvi finalista u Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Meč je trajao 74 minuta. Svitolina je 76. teniserka sveta, dok je Vondrušova 42. na WTA listi.

Ovo je bio šesti međusobni duel dve teniserke, a treći trijumf Čehinje, koja će po prvi put u karijeri igrati u finalu trećeg grend slema u sezoni.

Vondrušova će po drugi put u karijeri igrati u finalu jednog grend slem turnira. Ona je 2019. godine poražena u finalu Rolan Garosa od Australijanke Ešli Barti sa 0:2 (1:6, 3:6).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Elina Svitolina nije uspela da uđe u finale Vimbldona

Čehinja će u finalu Otvorenog prvenstva Engleske igrati sa pobednicom meča između Beloruskinje Arina Sabalenke i Ons Žaber iz Tunisa.

Finale je na programu u subotu od 15 sati, a nagradni fond Vimbldona iznosi 44,7 miliona funti.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković svoj meč polufinala igra u petak od 14 časova i 30 minuta, a protivnik mu je Janik Siner iz Italije.

U drugom polufinalu kasnije se sastaju Španac Karlos Alkaraz i Danil Medvedev iz Rusije, titulu brani Nole koji bi osvajanjem nove došao do osmog pehara u Londonu i izjednačio se po broju pehara sa legendarnim Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading