TANTALOVE MUKE NAJBOLJE NA SVETU: Iga spasila dve meč lopte, pa prošla u četvrtfinale!

Autor:

Sport

09.07.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tamo će je sačekati još jedna igračica koja je slavila posle preokreta.

TANTALOVE MUKE NAJBOLJE NA SVETU: Iga spasila dve meč lopte, pa prošla u četvrtfinale!

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u osmini finala savladala Belindu Benčić iz Švajcarske rezultatom 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), 6:3.

Meč je trajao nešto više od tri sata. Poljakinja je prva teniserka sveta, dok je Benčićeva 14. na WTA listi. Ovo je bio četvrti međusobni duel poljske i švajcarske teniserke, a treći trijumf Švjontek.

Švajcarska teniserka je dobila prvi set u taj-brejku rezultatom 7:4, a onda je u drugom setu pri vođstvu od 6:5 na servis Poljakinje imala dve meč lopte. Međutim, najbolja teniserka je uspela da izjednači na 6:6, a onda je drugi set dobila u taj-brejku rezultatom 7:2. Poljakinja je potom zaigrala angažovanije i treći set dobila rezultatom 6:3.

Švjontek će u četvrtfinalu igrati sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koje je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 2:6, 6:4, 7:6 (11:9).

Taj meč je trajao dva sata i 49 minuta. Bio je to šesti međusobni duel ukrajinske i beloruske teniserke, a prvi trijumf Svitoline, koja je trenutno 76. na WTA listi. Azarenka je 20. igračica sveta.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading