MEGASENZACIJA NA VIMBLDONU! Čudo iz Rusije stiglo do prvog ČETVRTFINALA u karijeri na GS turnirima!

Autor:

Sport

09.07.2023

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Roman Safijulin pobedio je Kanađanina Denisa Šapovalova s 3:1 (3:6, 6:3, 6:1, 6:3), posle dva sata i 12 minuta igre.

MEGASENZACIJA NA VIMBLDONU! Čudo iz Rusije stiglo do prvog ČETVRTFINALA u karijeri na GS turnirima!

Foto: Ap photo

Najveći uspeh u karijeri ostvario je 92. igrač ATP liste, koji nikada u karijeri do danas nije stigao u četvrtfinale nekog grend slema.

Protiv favorizovanog Kanađanina, 25-godišnji Rus je pružio najbolju partiju na turniru, iako mu je ovo debitantski nastup u glavnom žrebu Vimbldona.

Senzaciju broj 1 je napravio već u prvoj rundi, kada je pobedio Roberta Bautista Aguta (3:2), onda je eliminisao Francuza Korentina Mutea (3:0), pa nastavio sa trijumfima i protiv iskusnog Argentinca Gvida Pelje (3:0).

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Šapovalov mu je bio najveća mina od starta turnira, međutim, ni 26. nosilac nije bio prepreka Safijulinu, iako je Denis nekoliko godina unazad bio učesnik polufinala Vimbldona.

Krenulo je loše po Romana, pošto je Kanađanin uzeo prvi set, a onda je Safijulin dodao gas i dominirao do kraja, ostvarivši ubedljiv trijumf. Najveći u svojoj karijeri.

Foto: Ap photo

Denis Šapovalov

Najnovijom pobedom, ruski teniser će se od ponedeljka prvi put naći među 50 igrača na svetskoj rang listi, dok ga u četvrtfinalu čeka Italijan Janik Siner koji je s 3:0 pobedio Kolumbijca Danijela Elahija Galana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading