ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo koji teniser je Novaku bio IDOL!

Autor:

Sport

11.07.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš as otkrio vrlo zanimljivu činjenicu.

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Evo koji teniser je Novaku bio IDOL!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je sa 3:1 savladao nezgodnog Huberta Hurkača.

Mučio je Poljak Noleta svojim razornim servisima, ali je Đoković uspešno savladao i ovu prepreku i obezbedio mesto među osmoricom najboljih na ovogodišnjem Vimbldonu.

Posle trijumfa, Đoković je bio na konferenciji za medije, a pričao je o tome sa kim bi najviše voleo da se oproba od tenisera iz nekadašnjih era.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Verovatno bih se svađao sa Mekinroom - počeo je Novak uz osmeh, a zatim dodao:

- Svi mi smo razmišljali kakvi bismo bili u drugoj eri, poredimo se sa šampionima iz različitih generacija. Mnogi od tih šampiona su i dalje aktuelni u našem sportu. Mekinro, Beker, Lendl itd. Tu su, prisutni. Da li u ulozi trenera... Sa Bekerom sam ranije radio. Dosta ga dobro poznajem i ovako lično. Imali smo dosta razgovora na tu temu. Bilo je interesantno čuti njegova razmišljanja i kako on vidi tenis danas u poređenju sa onim ranije.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Vimbldonu

Naš as ističe da se tenis dosta promenio u poslednjih 30 godina.

- Drugačije je, držim se toga, velika je razlika i u odnosu na tehnologiju koja se koristi. Reket, najbitniji alat za tenisera, do pre 30 godina se igralo sa drvenim, pa su onda menjali materijale, pa smo došli do lakših materijala, koji obezbeđuju i omogućavaju igraču da ima brzinu i apsorpciju vibracije pri udarcu. Dosta se toga promenilo. Samim tim teniseri imaju veće mogućnosti šta mogu da odigraju. Nekada nisi imao baš toliko mogućnosti, već si uglavnom igrao servis volej, slajs, posebno na podlogama kao što je trava. Retko ko je ostajao nazad. Prvi je bio Borg, koji je bazirao svoju igru na osnovnoj liniji, ali je i on išao na mrežu. Danas je to retkost. Kada imate igrače poput Tompsona, sa kojim sam igrao u drugom kolu, i na prvi i na drugi servis ide na mrežu. To je nezgodno za nas koji nismo navikli da igramo sa takvim protivnicima. Riterni svih nas su dosta bolji, tako da za igrače koji igraju servis volej nije jednostavno da na servis idu napred - rekao je Novak.

Zatim je Đoković istakao i ko mu je bio idol u detinjstvu.

- Dobro pitanje. Sampras mi je bio idol iz detinjstva. Žao mi je što nisam imao priliku sa njim da igram. On me je inspirisao da uzmem reket u ruke i igram tenis. Sa Agasijem sam igrao jednu egzibiciju ovde pred Vimbldon. Poželeo bih da budem u toj nekoj eri sa njima, sa ludim Goranom. Svaka era ima neke svoje... To rivalstvo Borga i Mekinroa. Džimi Konors, sa njim igrati noćnu sesiju u Njujorku. On nije izgubio možda nijedan meč, kako je igrao i kakva je atmosfera bila, fenomenalna. Opet sam zahvalan što sam deo ove ere, sa preostala tri moja najveća rivala koja su dosta doprinela mom uspehu koji sam postigao - izjavio je Đoković.

Podsetimo, Novak u utorak igra svoj četvrtfinalni meč na Vimbldonu, a rival će mu biti Rus Andrej Rubljov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading