NOVAK JE APSOLUTNI VLADAR! Đoković protiv Vavrinke postavio NOVI REKORD svetskog tenisa!

Autor:

Sport

08.07.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom se upisao u anale ove igre.

NOVAK JE APSOLUTNI VLADAR! Đoković protiv Vavrinke postavio NOVI REKORD svetskog tenisa!

Foto: AP Photo

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je svoj pohod ka osvajanju osmog Vimbldona, pošto je u meču trećeg kola, bez previše problema, savladao Stena Vavrinku, rezultatom 3:0.

Nakon dva sigurna seta, Švajcarac se držao u trećem, pošto je uspeo da ga uvede u taj-brejk. U njemu je Sten imao prednost od 5:3, ali je Novak osvojio četiri poena u nizu i stigao do velike pobede i plasmana u osminu finala.

Inače, dobijenim 13. gemom trećeg seta protiv svog velikog rivala, Đoković je dobio 12 uzastopni taj-brejk na grend slemovima, čime je izjednačio rekord Pita Samprasa još iz 1994. Dugo se Amerikanac držao kao igrač sa najviše uzastopnih osvojenih taj-brejkova, ali se Nole sada izjednačio na samom vrhu, pa je u još jednoj kategoriji postavio rekord koji će se teško oboriti.

Foto: AP Photo

Novak Đoković na meču sa Stenom Vavrinkom

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

To je za Đokovića bila 31. uzastopna pobeda u Londonu (i tu se izjednačio sa Samprasom), a više od njega imaju samo Rodžer Federer, koji ima 40 pobeda na Vimbldonu u nizu, odnosno Bjern Borg, koji je na vrhu liste sa pobedom više od Federera. 

Priliku da ostvari novi trijumf, kao i da se možda osami na vrhu liste igrača po uzastopno dobjenim taj-brejkovima Đoković će imati već u nedelju, kada će igrati svoj meč osmine finala protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading