Britanac OČITAO LEKCIJU sunarodnicima: Ne volite Novaka zato što je SRBIN?! Shvatite, njega BAŠ BRIGA!

Autor:

Sport

11.07.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objasnio je apsolutno sve.

Britanac OČITAO LEKCIJU sunarodnicima: Ne volite Novaka zato što je SRBIN?! Shvatite, njega BAŠ BRIGA!

Foto: AP Photo

Novak Đoković nastavio je da korača ka novim stranicama istorije.

Srpski teniser stigao je do četvrtfinala Vimbldona i na putu ka ovoj fazi izgubio je tek jedan set, od Poljaka Huberta Hurkača.

Nole izgleda fenomenalno na terenu, naredni protivnik biće mu Rus Andrej Rubljov, ali i pored fenomenalne igre Đokovića navijači u Londonu jednostavno ne vole.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Britanski novinar Stefano Hetfild rešio je da očita lekciju sunarodnicima, pa se u tekstu sa naslovom "Novaka Đokovića nije briga šta mislimo o njemu, to je ono što ga čini tako zanimljivim" dotakao zanimljivih tema.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Đoković neće žrtvovati svoja mišljenja da se dopadne publici i ne juri popularnost. Ima nečega u tome čemu se treba diviti. Novak Đoković je najopsesivnije predan elitni sportista na svetu. To ga čini i najfascinantnijim. Molim vas, čujte me. Znam da kolutate očima i pasivno agresivno uzdišete jer sam "tako dosadan". Izgleda da nikako ne možemo da zavolimo najboljeg tenisera sveta, čoveka koji je na putu da osvoji svoju osmu titulu Vimbldona, petu zaredom - istakao je on, pa dodao:

- Da, znam da je antivakser koji je odbio da se vakciniše kako bi igrao na Australijan openu i drugim turnirima. I naravno ovo će naljutiti mnoge navijače. Ja se apsolutno ne slažem sa njim, ali mogu da vidim kako je njegova vera u sebe dovela do tog stava koji je deo njegove šire filozofije. Njegovo je telo zaista njegov hram. On neće ništa od svojih uverenja žrtvovati kako bi bio popularan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đokovićč

 

Posle toga je u jednom dahu nastavio.

Đoković je na dijeti koja se sastoju samo od povrća, orašastih plodova, semenki, belog mesa, ribe, voća i zdravih ulja. Ne unosi gluten,jer je jednom pao na nekom naučno neutemeljenom testu i to je za njega bilo dovoljno. Dodajte tome jogu i taj-či, vidite kako je Rajan Gigs imao karijeru bez povreda pošto je krenuo da se bavi tim stvarima - naveo je Stefano, pa poentirao:

- Da li stereotipno gledamo Đokovića kao strogog i dosadnog istočnoevropljanina i propuštamo da vidimo koliko je duhovit? Njegov srpski pogled na balkansku politiku nas takođe ostavlja u nelagodi. Đokovića nije briga, on ima svoju viziju. Sve to ga čini teškim čovekom da ga zavolite, šta god da se desi na Centralnom terenu. Ali ga takođe čini i najzanimljivjim sportistom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading