IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Đoković IZGUBIO bitku, ali NE I RAT! Poznato kada Novak može da PRESTIGNE Alkaraza!

Autor:

Sport

26.06.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je u odličnoj poziciji pred nastavak sezone.

IMA LI RAZLOGA ZA BRIGU? Đoković IZGUBIO bitku, ali NE I RAT! Poznato kada Novak može da PRESTIGNE Alkaraza!

Foto: Tanjug

Novak Đoković izgubio je prvo mesto na ATP listi.

Odličnim igrama na turniru u Kvinsu, Španac Karlos Alkaraz stigao je do trona i sada ima ima 7.675 bodova, 80 više od srpskog tenisera.

I pored toga što se ovo desilo u nezgodnom trenutku, uoči Vimbldona koji počinje trećeg, a završava se 16. jula, Novak Đoković i njegovi navijači nemaju puno razloga za brigu. Nole veoma brzo ponovo može do prvog mesta, a ako sve bude kako treba - tu se može zadržati jako dugo. Krenimo redom...

Đoković je osvojio Vimbldon prošle sezone, ali se ovaj turnir nije bodovao, te će pobednik ove godine dobiti "čistih" 2.000 poena. Dakle, ako Novak osvoji Vimbldon - vraća se na prvo mesto ATP liste. Takođe, ako Novak ispadne ranije, ali ima bolji učinak od Karlosa Alkaraza - ponovo će biti prvi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

 

Do kraja sezone situacija je još bolja za Đokovića! Zaključno sa US Openom koji je na programu početkom septembra Đoković ne brani niti jedan bod, dok Alkaraz ima "obavezu" da sačuva čak 2650!

Vimbldon, kao što smo naveli, nije ulazio u bodovni sistem prošle sezone, a u Sjedinjenim Američkim Državama Đoković nije igrao zbog pravila o vakcinaciji i zabrane ulaska u državu. Novak nije igrao na US Openu, ali ni u Montrealu i Sinsinatiju tako da je u zaista sjajnoj poziciji.

Sa druge strane, iako Španac takođe ne brani ništa iz Londona, tokom jula bi trebalo da sačuva 450 bodova osvojenih u Hamburgu i Umagu, zatim u avgustu još 190 osvojenih u Montrealu i Sinsinatiju i na kraju svih 2000 sa US Opena.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme - trenutni pad sa prvog mesta ne bi trebalo da brine Novaka i njegove navijače jer se sve veoma brzo može promeniti!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading