ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ? On nema DILEMU ko je FAVORIT na Vimbldonu!

Autor:

Sport

25.06.2023

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac ostao bez titule na turniru u Kvinsu.

ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ? On nema DILEMU ko je FAVORIT na Vimbldonu!

Foto: Tanjug

Australijski teniser Aleks de Minor nije uspeo da osvoji titulu u Kvinsu, pošto je poražen u finalu od Karlosa Alkaraza iz Španije.

Ovim trijumfom Španac je pretekao Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste i ponovo preuzeo tron najboljih igrača sveta.

Uprkos tome, finalista Kvinsa smatra da je srpski as najveći favorit na predstojećem Vimbldonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleks de Minor i Karlos Alkaraz

- Mislim da će on uvek biti favorit, ali ovo je sport u kom svašta može da se desi. Kada bi favorit uvek pobeđivao, bio bi to veoma dosadan sport. Mnogo je teških protivnika na travi. Novak je favorit, ali ima dosta sposobnih igrača koji mogu da mu otežaju posao. Moraće da igra najbolji tenis, to je sigurno - rekao je De Minor.

Osvrnuo se Australijanac i na meč protiv "Karlitosa".

- Svako ko osvoji Kvins na Vimbldon ide u dobroj formi. Pokazao je tokom cele nedelje da je u stanju da se prilagodi i igra dobro. Svakim danom je napredovao. Uvek je imao odlične udarce, agresivan je. Prilično dobro krije bekhend slajsevima. Kada ima vremena da se namesti, može da ti naudi iz svake pozicije. Danas su ga prvi servisi izvukli u važnim poenima, izvukli su ga iz problema - istakao je Aleks De Minor.

Takmičenje na trećem grend slemu u sezoni igra se od 3. do 16. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading