ALKARAS JE ZELEN: Novak osvaja kalendarski SLEM!

Autor:

Sport

25.06.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Motivacije ima pretek, on je najbolji u istoriji tenisa što je samo po sebi ogroman motiv za njega - da ostavi tako jak i neizbrisiv pečat u istoriji ove igre."

ALKARAS JE ZELEN: Novak osvaja kalendarski SLEM!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Novak Đoković naporno trenira pred početak Vimbldona. Najbolji teniser planete u Londonu želi 24. gren slem u svojoj karijeri. Međutim, Nole se neće zaustaviti na tome, cilj je kalendarski slem. U takav rezultat veruje i teniski trener Dejan Kojić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Novak Đoković je trenutno u najboljoj mogućoj situaciji ikada pred početak Vimbldona. Zato što je u mogućnosti da osvoji sva četiri gren slema u kalendarskoj godini što bi bio svojevrstan podvig i dostignuće koje bi dalo pečat i potvrdu da je najbolji teniser svih vremena. Smatram da je Novak jako motivisan, fizičk i mentalno je spreman i stabilan da ostvari taj nesvakidašnji uspeh što se tiče gren slem turnira. Novak je po meni favorit broj 1 na predstojećem Vimbldonu. Samim tim što je osvajao taj turnir šest puta i ukoliko bi do trofeja stigao i ove godine izjednačio bi se sa Rodžerom Federerom - rekao je Kojić.

Foto: Privatna arhiva

Dejan Kojić

Prema rečima srpskog trenera najveća pretnja za Đokovića je Danil Medvedev.

- Smatram da jedino Medvedev ima šanse da pomrsi račune Novaku na travi. Jedini ima igru za najbržu podlogu. Alkaras je još zelen i nedovoljno iskusan na travi, tako da nema prevelike šanse.  Ostali igrači teško mogu da postignu taj potrebni nivo igre na travi da bi u tri dobijena seta pobedili Novaka. 

Đoković se neće zaustaviti na 23 osvojene gren slem titule.

- Smatram da Novak ima motiva za još 4-5 gren slema titula minimum. 
Motivacije ima pretek, on je najbolji u istoriji tenisa što je samo po sebi ogroman motiv za njega - da ostavi tako jak i neizbrisiv pečat u istoriji ove igre -
naglasio se Dejan Kojić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading