SRBIJA JE PETA U EVROPI! Marinine "lavice" PREGAZILE Nemice i POTVRDILE plasman u kvalifikacije za OI!

Autor:

Sport

25.06.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće na Evropskom prvenstvu, pošto je u meču za peto mesto savladala selekciju Nemačke rezultatom 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 16:19).

SRBIJA JE PETA U EVROPI! Marinine "lavice" PREGAZILE Nemice i POTVRDILE plasman u kvalifikacije za OI!

Foto: FIBA

Košarkašice Srbije

Srpkinje su dominantno odradile poslednji meč na turniru koji je, iako se radilo o rezultatskom prestiža, pokazao jačinu izabranica Marine Maljković.

Zato Srbija može da žali što u Sloveniji nije osvojila neku od medalja, budući da je poraz u četvrtfinalu od Belgije bio nerealna slika onoga što su naše devojke zaista mogle da dostignu u Ljubljani.

Već posle prve četvrtine videla se razlika u kvalitetu, pa je Srbija uvodnu deonicu završila sa 10 koševa prednosti (25:15). Blistale su u tim trenucima Aleksandra Crvendakić sa sedam i Ivon Anderson sa pet postignutih poena.

Foto: Starsport

Aleksandra Crvendakić

Kako je meč tekao raslo je i vođstvo izabranica Marine Maljković, koje su već do poluvremena stekle ogromnih 13 poena viška (47:34).

Posle treće četvrtine, Nemice su već bile pregažene, budući da su srpske reprezentativke ovaj deo igre dobile još ubedljivije sa 15:9 i u poslednjih deset minuta ušle sa visokom prednošću od 62:43.

Nedostižnih 19 koševa viška olakšale su našem timu da završni kvartal rutinski odrade i takmičenje na Šampionatu Evrope završe na petoj poziciji.

Kao i u prethodnom meču sa Crnogorkama, najefikasnija u timu Srbije bila je Ivon Anderson sa 16 poena, šest asistencija i četiri uhvaćene lopte. Uz rame joj je bila Mina Đorđević koja je ubacila 12 koševa, dok su 10 dodale Aleksandra Crvendakić (od toga 7 u prvoj četvrtini) i Dragana Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading