JASNA PORUKA MALJKOVIĆEVE POSLE POBEDE: "Srbija MORA da ima jaku ligu!"

Autor:

Sport

24.06.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh naših košarkašica.

JASNA PORUKA MALJKOVIĆEVE POSLE POBEDE: "Srbija MORA da ima jaku ligu!"

Foto: Starsport

Selektorka Srbije Marina Maljković izjavila je na konferenciji za medije nakon utakmice sa Crnom Gorom, da Srbija zaslužuje da ima jaku žensku košarkašku ligu.

Košarkašice Srbije pobedile su danas selekciju Crne Gore rezultatom 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15) na Evropskom prvenstvu u meču odigranom u razigravanju za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

- Ja sam tu, ako me to pitate. Nikakav problem, ja sam tu. Nisam u NBA, ne znam koliko godina, koliko sam u reprezentaciji. A hoću da idem jednog dana. Želim da idem, nije da nemam poziva. Ali ne, posvetila sam se, stopostotno. Hoću i da odmaram, iskreno rečeno. Ali posvetila sam se reprezentaciji. Sigurna sam da će svi ljudi oko mene da se uklope u tu priču i da uđemo, šta god da je, za boljitak srpske ženske košarke. Jer samo to svi vidimo kao rešenje, trajno. Na kažem da će biti crno, ali ćemo se truditi da napravimo što bolje moguće - istakla je Maljković.

Republika

Foto: fiba.com

Marina Maljković

Dodaje da u tom projektu ne treba ona da se pita za sve.

- To nije priča da se napravi jedan klub. Ne, tema je da se napravi dobra liga, na pametan način, ne sa velikim brojem klubova da mi tu nešto divljamo. Da se napravi jedan sistem takmičenja, nek je osam klubova, ali neka to ima smisla. Nije bitno ime kluba, ništa nije bitno. Smatram da zemlja Srbija zaslužuje da ima i jaku odbojkašku i jaku košarkašku ligu. Da vratimo publiku na ženski sport, da vratimo porodice na ženski sport, da napunomo Halu sportova, Šumice i tako dalje. Da imamo prelep ambijent. Ženska odbojka i ženska košarka, ako to ne zaslužuje, pa onda ne znam stvarno. I naravno da ću se uvek boriti za to - zaključila je Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading