SAN ZA OLIMPIJSKE IGRE ŽIVI: Marinine "lavice" pobedile Crnu Goru!

Autor:

Sport

24.06.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon teškog poraza od Belgije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, izdigle su se košarkašice Srbije i ostvarile novi trijumf.

SAN ZA OLIMPIJSKE IGRE ŽIVI: Marinine "lavice" pobedile Crnu Goru!

Foto: Tanjug/AP

Ivon Anderson

U razigravanju od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu, savladale su izabranice Marine Maljković Crnu Goru rezultatom 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15) i obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Srbija je od samog početka meča kontrolisala ritam, i na krilima Ivon Anderson, Aleksandre Crvendakić i Jovane Nogić do poluvremena došla do sedam poena prednosti 38:31.

U nastavku slična priča. Čvrsta igra u odbrani i raznovrsna u napadu i maksimalnih +10 na kraju treće četvrtine 53:43.

Neobjašnjiv pad desio se u četvrtoj deonici, prišle su Crnogorke na samo tri poena zaostatka 57:54, ali srećom nisu imale snage da preokrenu rezultat.

Najzaslužnija za pobedu Srbije bila je Ivon Andreson koja je postigla 23 poena. Nju su pratile Aleksandra Crvendakić sa 11 i Jovana Nogić sa 10 koševa.

Republika

Foto: Starsport

Marina Maljković i Ivon Anderson

Kod Crnogorki je prednjačila Nataša Mek sa 20 poena i 13 skokova, a raspoložena je bila i Marija Leković koja je dodala 18 koševa.

Protivnik u borbi za peto mesto biće selekcija Nemačke, koja je ranije u toku dana u ludom meču savladala Češku posle produžetka 71:69.

Ovaj duel igraće se više za prestiž, jer su obe selekcije ostvarile plasman u kvalifikacije za OI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading