HAOS U SVETU TENISA! Menjaju PRAVILA samo da bi Nadal IGRAO: Hajde da mu OLAKŠAMO!

Autor:

Sport

20.06.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bik sa Majorke" dospeo je u centar pažnje.

HAOS U SVETU TENISA! Menjaju PRAVILA samo da bi Nadal IGRAO: Hajde da mu OLAKŠAMO!

Foto: Tanjug/AP

Španac Rafael Nadal jedan je od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, ali već neko vreme se muči sa povredom zbog koje nije u stanju da se vrati na teren, te propušta brojne turnire, pa polako gubi korak u GOAT trci sa Novakom Đokovićem.

Nole sada ima jedan grend slem trofej više od Rafe i do kraja sezone imaće šansu da se odlepi na vrhu večne liste.

Nije poznato kada će se Nadal vratiti, ali njegov cilj je da zaigra na predstojećem Dejvis kupu za selekciju Španije. Zbog čega je Rafa odlučio da igra baš na ovom takmičenju, a ne na US Openu koji se održava dve nedelje ranije?

Prema pravilima koja važe u svetu tenisa, Nadal ne može da igra na Olimpijskim igrama u Parizu jer nije igrao za reprezentaciju Španije na poslednja dva Dejvis kup susreta. Ovo je izazvalo brojne reakcije javnosti koja traži da se pomenuto pravilo promeni kako bi Rafu gledali u Parizu 2024. godine. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

 

Prvi se pobunio Ditlif fon Arnim koji se kandidovao za predsednika Međunarodne teniske organizacije (ITF) i koji želi da promeni pravila ili da se napravi presedan.

- Takva su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i pravimo problem igračima? Rafa želi da igra u Parizu, hajde da mu to olakšamo, moramo da promenimo pravila. Nisam u Olimpijskom komitetu, ali bi trebalo da razgovaramo o tome - istakao je on, pa dodao:

- Ukoliko postoji mogućnost, uradio bih to, takođe bih dodao i da igrači treba da dobiju poene sa Olimpijskih igara. Treba da gledamo kako da im pomognemo, ne da stavljamo prepreke pred njih. Pustite ih da igraju, treba da budemo njihova podrška.

Otkrio je Nemac potom i šta smeta teniserima.

Saša Zverev mi je prišao i pitao me da li mogu da mu objasnim zbog čega nije dobio poene za osvajanje zlata u Tokiju. Po mom mišljenju je veoma bitno da se tenis igra na Olimpijskim igrama, igrači uživaju, svi mi to volimo. Ali, zašto Zverev nije dobio poene? Zašto se to ne radi. Mi smo ITF, moramo da pričamo sa ljudima iz ATP i da napravimo promene koje bi bile fer i korektne. Saša nije bio srećan zbog toga uopšte - zaključio je Ditlif fon Arnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading