USPEO JE DA SMRŠA 163 KILOGRAMA BEZ OPERACIJE ŽELUCA: Kada je OVO izbacio iz ishrane i krenio redovno da šeta, sve se promenilo!

Autor: M.O.

Lifestyle

20.06.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko mu nije verovao da je uspeo na prirodan način da izgubi toliki broj kilograma.

USPEO JE DA SMRŠA 163 KILOGRAMA BEZ OPERACIJE ŽELUCA: Kada je OVO izbacio iz ishrane i krenio redovno da šeta, sve se promenilo!

Foto: printscreen/instagram.com/

Čovek na dijeti

Kol Prohaska (39) se još od ranog detinjstva bori sa viškom kilograma, jer kako tvrdi, prejedanje mu je bila navika. 

Pre nego što je vaga pokazala da ima 265 kilograma, saznao je da ima mnogobrojne zdravstvene probleme. Nakon toga ga je i ostavila devojka posle duge veze

- Znao sam da je moja devojka izgubila poštovanje prema meni jer sam bio toliko debeo, a nisam činio ništa za sebe. Nisam imao cilj u životu, samo sam jeo i njoj je to jednostavno dosadilo. Nisam uspeo da sačuvam vezu, ali sam spasao sebe - otkrio je Kol.

 

 

To je bio momenat kada je odlučio sve iz korena da promeni. 

Dve godine je postepeno mršavio. Intenzivno je trenirao i uspeo da izgubi 163 kilograma bez bilo kakvih tableta i operacije smanjenja želuca. 

 

 

Danas napokon može da kaže da je u svom cilju uspeo, ali sada postoji drugi problem - višak kože. 

- Zarobljen sam! Izgubio sam toliko kilograma, konačno imam mišiće, ali kad skinem majicu, uhvati me panika kad vidim svu tu opuštenu kožu koja visi. Imam opuštenu kožu čak i na nogama, što mi pravi problem da trčim. Moram da nosim veće pantalone nego što bih inače, samo zbog te kože -, rekao je on.

- Za sve je kriv moj način života, stalno sedenje i previše hrane. Nisam mogao da živim bez čipsa koji sam stalno grickao, a pio sam 12 flaša soka dnevno. Naručivao sam i jeo po pet čizburgera za jedan obrok, a bez problema bih smazao najveću picu. Mislim da sam dnevno unosio oko 5.000 kalorija, što je dovelo do moje ogromne kilaže -, priznao je Kol. 

 

 

- Vežbanje je za mene bilo nemoguće zato što bih se odmah zadihao. Osećao sam se prilično loše. Svoju emotivnu prazninu pokušavao sam da zatrpam hranom i što sam bio nesrećniji, to sam više jeo. Bio sam užasno usamljen. Kad imate toliko kilograma kao ja, ne želite da idete bilo gde. Ne želite da razmišljate da li možete da hodate, šta ćete da obučete ili da li uopšte možete da sednete na stolicu -, ispričao je on.

 

 

- Prvo sam pešačio tek nekoliko blokova, a onda sam svakog dana tu razdaljinu malo povećavao. Izbacio sam iz ishrane slatkiše, čips, sokove i počeo sam da vodim računa o kalorijama. Nezdravu hranu sam zamenio zdravom i započeo sam proteinsku dijetu - ispričao je Kol.

- Izbacio sam testeninu, ali pojedem nekad parče hleba i umereno uživam u ugljenim hidratima. Moj cilj je da dnevno unesem između 2.000 i 2.500 kalorija što zdravije hrane. Čips i slatkiše ne jedem uopšte zato što znam da brzo ne bih mogao bez njih. Bolje da ne rizikujem - dodao je za kraj. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading