JELENA JE SA 156 KILOGRAMA SPALA NA 80! Nema ni govora o operaciji, sve je u OVOME - Evo kako je smršala

Autor: N.J.

Lifestyle

21.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smršala je više od 80 kilograma čim je otkrila uzrok gojaznosti.

JELENA JE SA 156 KILOGRAMA SPALA NA 80! Nema ni govora o operaciji, sve je u OVOME - Evo kako je smršala

Foto: Instagram/ hrana_nije_emocija

Jelena Drobnjak nekad i sad

Jelena Drobnjak danas je kognitivno bihevioralni kouč u procesu mršavljenja, što znači da ona pomaže svima da pronađu uzroke zašto je nešto tako kako jeste, u ovom slučaju šta je uzrok gojaznosti. Ona je za 18 meseci izgubila 83, 3 kilograma. Iako mnogi misle da se mnogo kilograma dobije što bi se reklo "za čas" nije tako, kako ona kaže te kilograme dobila je za 35 godina. Ona je imala 156 kilograma, iako je uvek bila vedra i nasmejana u toku razgovora tvrdila je da nikada nije mogla ni da oseti svoje telo.

- Ne dešava se to odjednom, imala sam ja 100 kilograma, 120, ali to je ona varijanta smršamo 20 ugojimo se 30. Taj začarani krug u kome se nađemo. U Srbiji je kult hrane neverovatan, mi jedemo svugde i kad se veselimo i kad tugujemo. Uzrok emotivnog prejedanja je teži deo priče - objašnjava ona u emisiji "Ako progovorim" na "K1 televiziji".

Inače, uzrok njene gojaznosti osim naravno što je reč o hrani, krije se nešto dublje, a to je emotivno prejedanje. Važan korak ka mršavljenju je da shvatite šta je uzrok prekomerenog jela, u ovom slučaju postoji velika razlika između jela i emotivnog jela. Prejedanje može biti posledica i potisnute agresije, osećanja.

- Može biti i potisnutog bola koga nismo svesni, ne razumemo pre svega svoja osećanja. Ne znamo šta drugo da radimo. Jako je važno da osvestimo da imamo problem, da ga prihvatimo i da budemo toliko iskreni prema sebi, da kažemo "da ja imam problem sa prejedanjem" - priča i objašnjava kako hrana pruža utehu:

- Nakon prejedanja ide taj osećaj anestezije, kada ne osećamo ništa. Mi pre svega ne znamo šta da radimo sa našim osećanjima, ne znamo kako da se nosimo sa tugom i patnjom, generalno sa bolom šta ćemo, i svaka osoba želi sebi da pomogne, ali na koji način?  Posledica takvog ponašanja je višak kilograma. To nije uzrok - tvrdi ona.

Uzrok prejedanja može nekada biti i tu detinjstvu, favorizacija brata/sestre, maltretiranje, bilo šta što pokreće neku bol i loša osećanja koja ne znamo da zaustavimo.

Pogledajte u galeriji kako Jelena izgleda danas:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading