URADILA JE TEST I SAZNALA SA ČIME SE SUOČAVA: Saška Veselinov otkrila kakvu promenu u ishrani je morala da napravi, suprug je NESVAKIDAŠNJIM gestom podržao

Autor: Nevena Jakovljević

Lifestyle

17.05.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manekenka Saška Veselinov Đoković otkrila nam je kakvog režima ishrane se pridržava određeno vreme.

URADILA JE TEST I SAZNALA SA ČIME SE SUOČAVA: Saška Veselinov otkrila kakvu promenu u ishrani je morala da napravi, suprug je NESVAKIDAŠNJIM gestom podržao

Foto: Instagram/saskaveselinov

Saška Veselinov

Saška Veselinov Đoković nedavno se porodila, ubrzo je vratila svoju kilažu, te je mnoge opravdano zanimalo na koji način je postigla odličan rezultat za kratko vreme. Iza napora da pronađe pravi put do idealne težine, morala je da pogreši, a pre toga objasnila nam je kako funkcioniše posao manekenke.

- Ja sam neko ko ceo zivot trenira i vodi računa o zdravlju i izgledu. Godinama sam trenirala profesionalno odbojku i kada sam počela da ulazim u svet modelinga, tada sam se zapravo osamostalila i odvojila od roditelja, počela sam da vodim računa o unosu kalorija i prilagodila treninge kako bih postigla  manekensku građu. Sa svojih 17 godina bila sam nesnađena na tom putu, gledajući sa ove tačke gledišta. Vama niko u svetu mode neće prići i dati vam savet na koji način da postignete željeni cilj, već se konstantno potencira da vaši obimi moraju biti manji, forsira se instant rezultat i to je definitivno razlog zašto povezuju profesiju sa poremećajima u ishrani - pojasnila je.

Foto: Instagram/saskaveselinov

Voditeljka i manekenka Saška Veselinov Đoković

Ishranu je temeljno istražila, a s obzirom na svakodnevni problem koji je imala odlučila je da uradi test.

- Kada je reč o ishrani, dugo sam istraživala koje su to namirnice koje najviše prijaju mom telu. Često sam se osećala naduto i bez energije posle obroka, što mi je naravno predstavljalo problem u svakodnevnici. Zatim sam otišla u laboratoriju da izvadim krv, uradila sam test koji pokazuje na koje sam namirnice intolerantna. Takođe, nešto što mi je promenilo život u tom smislu, to je saznanje o emocionalom prejedanju. Tek kada počnemo da radimo na sebi, kada spoznamo svoju okolinu i budemo u miru, onda nam dolaze odgovori na mnoga pitanja. Često kada smo pod stresom, osećamo se depresivno ili jos češća situacija a to je kada nam je dosadno, dešava se da posegnemo za određenim namirnicama koje u tom trenutku imaju za cilj da nam poprave raspoloženje, ali već u sledećem kreće kontra dejstvo - kaže i time apeluje da svako rešenje počne da traži na vreme, dodaje:

- Već godinu dana se hranim vegeterijanski i takav način ishrane najviše prija mom telu. Budući da smo Đole i ja nekoliko puta dnevno za obroke imali meso u tanjiru, nismo se osećali dobro u svojoj koži i stalno smo bili bez energije, te sam ja predložila da napravimo detoks i izbacimo iz svakodnevnice sve što osećamo da nam ne odgovara. Dogovor je bio da to traje mesec dana, ali kada smo videli rezultate nismo želeli da se vraćamo na prethodni režim. I dalje jedemo burgere koje inače obozavamo, ali sada niko ne ispašta i hranimo se bez grižnje savesti. Mislim da smo mi ljudi mnogo sebični, po mnogim stvarima to zaključujem, ali sada pričam o stravničnom detalju, a to je da životinje moraju da stradaju kako bismo mi uživali u nekom obroku - rekla je za portal "Republika".

Pogledajte fotografije Saške Veselinov Đoković u galeriji:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading