HRANA MOŽE DA POBOLJŠA INTIMNE ODNOSE: Jedite što više ovih namirnica da stvari u sobi teku GLATKO - Biće češće i bolje

Autor: N.J.

Lifestyle

21.05.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Određene namirnice mogu biti korisne za vaš seksualni život.

HRANA MOŽE DA POBOLJŠA INTIMNE ODNOSE: Jedite što više ovih namirnica da stvari u sobi teku GLATKO - Biće češće i bolje

Foto: shutterstock

Zdrav seksualni nagon u vezi je sa osećajem fizičkog i emocionalnog zdravlja, tako da nije iznenađenje da hrana koju jedete igra ulogu u poboljšanju intimnog života. Ishrana može koristiti vašem seksulanom životu na mnogo načina:

Pojačava libido

Poboljšava protok krvi i zdravlje srca
Poboljšava izdržljivost
Ishrana bogata povrćem i nemasnim proteinima - i siromašna hranom koja sadrži šećer i zasićene masti - takođe može pomoći u sprečavanju poremećaja koji utiču na libido, poput metaboličkog sindroma i hormonskih stanja

Foto: Shutterstock

Uzbuđena žena

Sedam namirnica može da podstakne vaš libido:

1. Ostrige

Bogate su cinkom što je važno za mušku plodnost, jer podiže nivo testosterona. Nedostatak cinka ima negativan učinak na nivo testosterona. 

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja

Riba i krompir na tanjiru

2. Određeno meso

Konzumiranje mesa ili druge hrane koja sadrži aminokiseline poboljšava seksualni život.

Razne visokoproteinske namirnice - uključujući govedinu, piletinu i svinjetinu - sadrže spojeve koji pomažu u poboljšanju protoka krvi. Neometan protok krvi ključan je za seksualni odgovor kod oba pola. Ipak, imajte na umu da previše crvenog mesa može biti loše za srce. Poslužite malo proteina životinjskog porekla (umereno, kako biste izbegli povećanje rizika od srčanih bolesti) kako bi sve u sobi išlo glatko.

3. Losos

Losos je poznat po tome što sadrži omega - 3 masne kiseline koje su korisne za srce. Takođe, sardine, tuna i iverak, igraju ulogu u održavanju zdravlja tela i vašeg seksualnog života. Riba je takođe odličan izvor proteina, vitamina B12, vitamina D i gvožđa. Sadrži i cink.

Foto: pixabay.com

Pripremljen losos

4. Orašasti plodovi i semenke

Trebalo bi da jedete: indijski orah, orah, semenke bundeve i suncokreta, lešnik i kikiriki.

Foto: pixabay.com

Očišćen orah

5. Jabuke

Jabuke su bogate spojem koji se zove kvercetin. Ovaj antioksidans, vrsta flavonoida, može ponuditi niz zdravstvenih prednosti.

Što se odnosa tiče, kvercetin igra ulogu u:

Podsticanju cirkulacije
Lečenje erektilne disfunckije
Upravljanje simptomima prostatitisa

Zapravo, studija iz 2016. pokazala je smanjenje  ED - a za 14 odsto kod muškaraca koji su imali veći unos voća. To može biti zbog sadržaja flavonoida.

Foto: Pixabay

Zelene jabuke

6. Cvekla

Bogata je antioksidansima i vitaminima, što je zdrav dodatak svakoj ishrani. Takođe, imaju visok udeo dijetalnih nitrata, što znači da mogu pomoći u poboljšanju seksualnog života.

Foto: YouTube/ Simple Food

Samlevena cvekla u blenderu

7. Crno vino

Kao i jabuke, crno vino sadrži kvercetin, antioksidans koji pospešuje protok krvi. Studija iz 2009. u kojoj je učestvovalo 798 žena otkrila je da je redovni, umereni unos crnog vina povezan s većom seksualnom željom, lubrikacijom i celokupnom seksualnom funkcijom, piše "Heltlajn".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading