OBOGATIO JE VEZE MAĐARSKE I SRBIJE: Vučić čestitao Pastoru na ponovnom izboru za čelnika Saveza vojvođanskih Mađara

Autor:

Vesti

21.05.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na tim temeljima uzajamnog poštovanja i razumevanja, koje ste Vi među prvima postavili, počivaju i današnji odnosi između Srbije i Mađarske

OBOGATIO JE VEZE MAĐARSKE I SRBIJE: Vučić čestitao Pastoru na ponovnom izboru za čelnika Saveza vojvođanskih Mađara

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvanu Pastoru, ponovni izbor za čelnika te stranke.

- Primite srdačne čestitke na ponovnom izboru za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, uz iskrene želje da i tokom ovog mandata nastavite da radite na dobrobit građana, ozbiljno i odgovorno kao i do sada, kako bismo zajedno izgradili još čvršće veze između Srba i Mađara i ubrzali snažan zamah napretka cele zemlje - navodi se u Vučićevoj poruci.

On je istakao da ogromna podrška i ugled koji Pastor uživa u narodu, a koji se ogleda u najširem legitimitetu i poverenju koje mu građani daju, predstavljaju najbolje priznanje i potvrdu njegovog samopregornog rada i iskrenog zalaganja za bolji život ljudi i stabilnu perspektivu za mlade generacije, kao i za sveobuhvatnu afirmaciju i očuvanje mađarskog identiteta u Srbiji.

- Takvim bogatstvom se Srbija ponosi i na njemu ćemo nastaviti zajedno da radimo - istakao je Vučić i dodao: - Vaša spremnost da preuzmete odgovornost i podelite teret svake teškoće i izazova sa kojima smo se kao zemlja suočavali tokom dugog niza godina, kao i trud koji ulažete u jačanje ukupne stabilnosti i ekonomskog napretka naše zemlje, obogatio je i učvrstio međusobno poverenje, prijateljstvo i veze srpskog i mađarskog naroda, a time i Srbije i Mađarske.

Na tim temeljima uzajamnog poštovanja i razumevanja, koje ste Vi među prvima postavili, počivaju i današnji odnosi između Srbije i Mađarske, koji nikada nisu bili bolji." Vučić je naveo da Pastorovo političko iskustvo, znanje i energično zalaganje za dobobit svih građana, predstavljaju jak oslonac i podstrek za sve nas koji nastavljamo da se borimo za mirnu, stabilnu i prosperitetnu Srbiju.

- Još jednom Vam čestitam na izboru za predsednika SVM, uveren da ćemo zajedničkim snagama ostvariti našu viziju jake Srbije, koja je kuća svih nas koji je volimo - dodaje se u čestitki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (86)

Loading
Ana

21.05.2023 12:06

Pastor je prijatelj koga cenimo i postujemo

Sloba

21.05.2023 12:10

Savezu vojvođanskih Mađara stalo je do Srbije mnogo više nego opozicionim srpskim strankama.

Rada

21.05.2023 12:54

@Sloba - Odnosi između Srba i Mađara su odnosi dobrih komšija koji se poštuju.

Ana

21.05.2023 12:12

Madjari su nasi prijatelji. Vucic je Istvanu uputio iskrene cestitke.