PRIRODNA GRICKALICA ZA BRZO SKIDANJE KILOGRAMA: Jedite ovo voće i mršavite, dokazano deluje!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.05.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo voća ima malo kalorija, ali je bogato vlaknima, što može pomoći pri mršavljenju.

PRIRODNA GRICKALICA ZA BRZO SKIDANJE KILOGRAMA: Jedite ovo voće i mršavite, dokazano deluje!

Foto: pixabay.com

Voće je prirodna grickalica i konzumacija istog pomaže u mršavljenju i smanjuje rizike od dijabetesa, visokog krvnog pritiska i srčanih bolesti.

Ovo su najbolje vrste za mršavljenje:

1. Grejp

Polovina grejpa ima samo 37 kalorija, a osigurava 51 odsto dnevne vrednosti (DV) vitamina C. Ima nizak glikemijski indeks, što znači da sporije otpušta šećer u krvotok. Dijeta s niskim GI može pomoći u mršavljenju i održavanju težine, iako su dokazi ograničeni. Zanimljivo je da je nedavna recenzija pokazala da uzimanje grejpa smanjuje telesnu masnoću, opseg struka i krvni pritisak.

Foto: YouTube printscreen/ Priroda leci sve

Sok od grejpfruta

2. Jabuke

Jabuke imaju malo kalorija (116), puno vlakana i utiču na mršavljenje. Jedna studija pokazala je da ženama kojima su davane 3 jabuke, 3 kruške ili 3 ovsena kolačića sa istom kalorijskom vrednošću (dnevno tokom 10 nedelja), rezultat je da oni koji su jeli jabuke izgubili su skoro kilogram. Najbolje je da jabuke jedete sa toplim i hladnim pahuljicama, jogurtom ili u salatama, naravno odlične su i same.

Foto: Pixabay

Zelene jabuke

3. Bobičasto voće

Bobičasto voće je niskokalorično i hranjivo. Jedna šoljica malina ima 64 kalorije i prepuna je vitamina K, C i mangana. Odlično je da pored malina konzumirate i jagode. Bobičasto voće brzo će vas zasititi i pomaže u snižavanju nivoa holesterola, krvnog pritiska i utiče na smanjenje upale.

Foto: pixabay.com

Šaka malina

4. Koštunjavo voće

Uključuje breskve, nektarine, šljive, trešnje i marele. Imaju nizak glikemijski indeks, a od svega navedenog najviše kalorija imaju trešnje. Možete ih jesti sveže, ili u voćnim salatama, a neki vole da voće dodaju i slanim jelima što takođe nije loša opcija.

Foto: pixabay.com

Trešnje u činiji

5. Kivi

Bogat je hranjivim materijama, i odličan je izvor vitamina C, K, folne kiseline i vlakana te ima značajne zdravstvene prednosti. Dodatne studije pokazuju da kivi može pomoći u kontroli šećera u krvi, poboljšati holesterol i podržati zdravlje creva.

Foto: Photo by Any Lane from Pexels

Sečenje kivija

Kivi ima nizak glikemijski indeks, pa iako sadrži šećer, on se oslobađa sporije, što rezultira manjim skokovima šećera u krvi, piše "Heltlajn".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading