POGODIO ME JE NOVAKOV ODGOVOR! Đoković ga doveo NA IVICU SUZA: Divne, dirljive reči!

Autor:

Sport

17.06.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener srpskog tenisera, Marjan Vajda, otkrio je zanimljivu anegdotu.

POGODIO ME JE NOVAKOV ODGOVOR! Đoković ga doveo NA IVICU SUZA: Divne, dirljive reči!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković slavi osvajanje poena protiv Ruda

Novak Đoković ušao je u istoriju.

Srpski teniser je na nedavno završenom Rolan Garosu stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri i na vrhu večne liste prestigao je Rafaela Nadala.

Na ovaj način Đoković je prišao bliže GOAT tituli, a njegov nekadašnji trener, Marjan Vajda, govorio je za "sport.aktuality.sk" o ovom uspehu srpskog tenisera.

Radi se o psihi. Đokovićevo grend slem iskustvo je neprocenjivo. On razumno raspoređuje svoju snagu, taktički je nedostižan. Čak ga ni gubitak seta neće zaustaviti, psihički je izuzetno jak - rekao je Vajda, pa dodao da je zbog Novaka došao na ivicu suza:

- Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku i rekao mu koliko sam srećan. Odgovorio mi je nekoliko sati kasnije, rekao da to ceni i da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. To me je pogodilo. Divne, dirljive reči. Uživao sam još više zato što je tako suvereno osvojio titulu na šljaci, za njega najtežoj podlozi.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković i Marjan Vajda

 

Čestitke su stizale sa svih strana osim od Rodžera Federera.

Mislim da će mu Rodžer ipak čestitati. Trebaće mu vremena da zvanično prizna da je Đoković najbolji igrač svih vremena. U to sada nema sumnje. Sa ovom formom i prethodnim rezultatima na Vimbldonu, Novak je na dobrom putu da osvoji još jednu titulu u Londonu za nekoliko nedelja. Ne bih razgovarao o odnosima sa Federerom, ali zavisi od veličine igrača da li je spreman da prepozna da je Đoković bolji - smatra Marjan Vajda.

Smatra nekadašnji Novakov trener da Đoković može do kalendarskog slema.

Ima ogromne šanse na Vimbldonu, odlučiće psihologija i u Sjedinjenim Državama. Tamo će konkurencija biti jača, za razliku od trave. Alkaras će biti opasan, vraća se i Zverev, Medvedev će biti bolji, Novak će imati mnogo jaču konkurenciju u Njujorku. Ove godine, međutim, Olimpijske igre se ne održavaju kao 2021, pa Novak neće dva puta napraviti istu grešku - zaključio je Vajda.

Podsetimo, Novaka Đokovića je 2021. godine jedna pobeda delila od kalendarskog grend slema - u finalu US Opena savladao ga je Danil Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading