SREĆA NJIHOVA DA SU NEŠTO OSVOJILI DOK JE NOLE BIO KLINAC: Nadal i Federer dominirali samo dok se Đoković nije pojavio! Novak ih PONIŽAVA već godinama!

Autor:

Sport

11.06.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke ne lažu i kažu da je Srbin GOAT.

SREĆA NJIHOVA DA SU NEŠTO OSVOJILI DOK JE NOLE BIO KLINAC: Nadal i Federer dominirali samo dok se Đoković nije pojavio! Novak ih PONIŽAVA već godinama!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa pobedio Norvežanina Kaspera Ruda i na taj način je došao do rekordne 23. grend slem titule u karijeri.

Srpski as je 10 puta pehar dizao na Australijan openu, u sedam navrata je bio šampion Vimbldona, a po tri puta je dolazio do trofeja na Rolan Garosu i US Openu.

Osvajanjem Rolan Garosa je Nole prestigao Rafaela Nadala koji je ostao na 22 pehara, dok je Rodžer Federer treći u istoriji sa 20.

Međutim, Novakovu dominaciju najbolje oslikava situacija iz 2010. godine, kada je imao tek jedan osvojen najveći trofej, a u tom momentu je Švajcarac imao 16 i Španac devet.

Dakle, počevši od 2011. godine, je Nole uzeo 22 pehara, Rafa 13, a Rodžer tek četiri.

Kako brojke nikada ne lažu, one i ovde pokazuju da kada je Đoković stasao više mu nema ravnog i da Španac i Švajcarac mogu samo da budu zahvalni što su malo stariji od Srbina, pa su uspeli da osvoje dosta trofeja pre Novakovog pojavljivanja na najvećoj sceni.

Takođe, treba istaći da je na kraju 2020. godine na semaforu Nole zaostajao sa 17 pehara, a da su tada Rodžer i Rafa imali po 20. Međutim, kolo sreće se okrenulo i sada je kristalno jasno ko je najbolji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading