ISTORIJA NA ROLAN GAROSU: Novak Đoković je apsolutni REKORDER i NAJVEĆI svih vremena!

Autor:

Sport

11.06.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin još jednom pokazao ko je vladar "belog sporta".

ISTORIJA NA ROLAN GAROSU: Novak Đoković je apsolutni REKORDER i NAJVEĆI svih vremena!

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Novak Đoković savladao je Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:5). Srpski teniser još jednom je pokazao svoju klasu, a nakon trijumfa na pariskoj šljaci sa pravom možemo konstatovati - Nole je najveći svih vremena!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković je na "Filip Šatrijeu" stigao do svog trećeg trofeja na Rolan Garosu, a ukupno 23. na svim gren slemovima što je apsolutni rekord u istoriji muškog tenisa.

Ipak, od Novaka je bolja jedna teniserka, ali se njen rekord od čak 24 grend slem titule ne računa! Ime joj je Margaret Kort i ona je nastupala od 1960. do 1977. godine, ali je od te 24 titule samo 11 osvojila u "Open eri" koja je u ženskom tenisu počela 1969. godine, Do tada je osvojila sedam Australijan opena i po dva US Opena, Vimbldona i Rolan Garosa.

Ako posmatramo samo "Open eru", Đoković je izjednačio apsolutni rekod po broju gren slemova u obe konkurencije. Naime, Serena Vilijams je stala na 23, dok kod mušakaraca Rafael Nadal ima 22, Rodžer Federer 20.

Podsetimo, Novak Đoković je najuspešniji bio na Australijan openu (10 titula), na Vimbldonu Srbin je slavio u 7 navrata, tri puta je bio šampiona US opena, a danas je treći put podigao pehar i na Rolan Garosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading