DRAMA REŠENA SPEKTAKULARNIM PREOKRETOM! Poznato ko ide u finale Rolan Garosa!

Autor:

Sport

08.06.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češka teniserka Karolina Muhova plasirala se u finale Rolan Garosa, pošto je savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:1 (7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 6:4).

DRAMA REŠENA SPEKTAKULARNIM PREOKRETOM! Poznato ko ide u finale Rolan Garosa!

Foto: Starsport

Šljaka na Rolan Garosu

Potpuna neizvesnost viđena je u duelu druge i 43. teniserke WTA liste, ali je publika mogla da uživa u dramatičnom meču do poslednjeg gema.

Favorizovanja Beloruskinja je prva poklekla u uvodnom setu, izgubivši svoj servis u devetom gemu, da bi Muhova već u narednom ostala bez prednosti, te je Arina Sabalenka izjednačila na 5:5 i odvela ovaj deo igre u taj-brejk.

Republika

Foto: Tanjug

 

Ponovo je Čehinja iznenadila Arinu već na samom startu dodatnog perioda, povela sa ubedljivih 3:0 i, iako je druga igračica sveta uspela da vrati jedan brejk, na kraju je morala da čestita protivnici - 7:6 (7:5).

Foto: Tanjug

 

Ista slika i identičan rezultat viđen je u drugom setu. Samo što su ovog puta teniserke po dva puta oduzimale servis jedna drugoj, a u "kiši brejkova" kada se pristupilo taj-brejku, Sabalenka je četiri puta iznenadila Muhovu, naspram svoja tri igubljena servisa.

Veliku priliku propustila je druga igračica sveta u odlučujućem trećem setu, pošto je imala brejk prednosti (4:2) i kod vođstva 5:3 meč loptu! Izvula se Karolina u devetom gemu, vratila izgubljeno smanjivši na 4:5, a potom i u 11. gemu ponovo napravila brejk za potpuni preokret i vođstvo od 6:5.

Usledili su sigurni servisi Muhove za konačan trijumf od 7:5 i plasman u prvo gren slem finale u karijeri.

Za pehar će igrati protiv pobednice meča između prve teniserke sveta Poljakinje Ige Švjontek i Brazilke Beatris Hadad Maje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading