POSLE SJAJNIH REZULTATA U PARIZU! Ministarstvo sporta ugostilo Olgu Danilović!

Autor:

Sport

08.06.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje rangirana srpska teniserka blistala na Rolan Garosu.

POSLE SJAJNIH REZULTATA U PARIZU! Ministarstvo sporta ugostilo Olgu Danilović!

Foto: Ministarstvo sporta

Uspela je Olga Danilović da od kvalifikacionih rundi na drugom grend slemu u sezoni, stigne do 3. kola Otvorenog prvenstva Francuske!

Nažalost, najbolja srpska teniserka nije napravila novi podvig protiv favorizovane Tunišanke Ons Žaber, koja je preokretom slavila rezultatom 2:1.

Uprkos tome, sjajni rezultati Olge na Rolan Garosu i rekord karijere, bili su dovoljan povod Ministarstvu sporta Republike Srbije i predsedniku Zoranu Gajiću da upriliče Danilovićevoj svečani prijem.

- Olga Danilović, naša najbolja teniserka, iskoristila je trenutak između turnira da poseti Ministarstvo sporta i razmeni utiske sa ministrom Zoranom Gajićem sa gren slem turnira u Parizu. Razgovarali su o onome što sve nas pokreće - a to je sport. Ponosimo se Olginim dostignućima i njenim predanim radom - stoji u objavi Ministarstva.

 

 

Podsetimo, Srpkinja je na otvaranju kvalifikacija izbacila favoritkinju Britanku Heder Votson sa 2:0 (6:4, 6:3), pa u drugoj rundi kvalifikacija eliminisala još jedno veliko ime ženskog tenisa Janinu Vikmajer iz Belgije (6:3, 6:2), dok je pobedom nad Ruskinjom Andrejevom (6:2, 6:4) ušla u glavni žreb Rolan Garosa.

Na startu, u prvom kolu je savladala Ukrajinku Katarinu Bajndl 2:0 (6:3, 6:2), u drugoj rundi je istim rezultatom izbacila Italijanku Jasminu Paolini (6:2, 7:5), ali je u trećem kolu, iako je vodila u setovima, na kraju poražena od Ons Žaber iz Tunisa 1:2 (6:4, 4:6, 2:6) posle velike borbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading