SRAMNI FRANCUZI: Novak Đoković žestoko PONIŽEN pred start Rolan Garosa!

Autor:

Sport

26.05.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan napad na srpskog tenisera.

SRAMNI FRANCUZI: Novak Đoković žestoko PONIŽEN pred start Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Teniski karavan se preselio u Pariz, gde 28. maja počinje takmičenje u glavnom žrebu Rolan Garosa, u okviru drugog grend slema u sezoni.

Juče je održan i žreb za turnir u prestonici Francuske, a svi teniseri su saznali svoje rivale u prvom kolu, ali i u nastavku turnira.

Voljom žreba, Novak Đoković, najbolji srpski teniser i trenutno treći igrač na ATP listi, spojen je u prvom kolu sa Amerikancem srpskog porekla, Aleksandrom Kovačevićem, sa kojim se do sada nije sastajao.

Kovačević je trenutno 114. teniser sveta, pa se od Novaka očekuje da ovaj meč reši bez ikvakvih problema, ali to očigledno ne misle organizatori grend slema u Francuskoj.

Naime, na zvaničnoj Tviter stranici ovog turnira, pojavio se tekst u kom se navode najzanimljiviji mečevi, u kojima bi publika mogla da uživa i da potencijalno vidi izbacivanje nekog favorita, a odlučeno je da u ovu grupu mečeva uđe i Novakov duel.

Jasno je svakako da okršaj Feliksa Ožea-Alijasima i Fabija Fonjinija privlači dosta pažnje i da bismo tu mogli da vidimo iznenađenje, baš kao i duelima u kojima se sastaju Kameron Nori i Benoa Per, odnosno Alehandro Davidovič Fokina i odlični mladi Francuz Artur Flis, ali je pravo pitanje zašto se tu nalazi i okršaj Đokovića i Kovačevića.

Po svim parametrima, Novak je veliki favorit, a mladi Amerikanac i dalje nije pokazao ništa specijalno u svojoj karijeri kako bi ovaj meč dobio status jednog od najzanimljivijih duela.

Verovatno su Francuzi pokušali da na još jedan način destabilizuju srpskog igrača i spreče ga da u Parizu pretekne Rafaela Nadala po broju titula na grend slemovima, a svi znamo koliko u Bulonjskoj šumi vole Rafu.

Podsetimo, prvi mečevi su na programu u nedelju, a raspored za prvi dan i dalje nije poznat. Veliko finale je zakazano za 11. jun, na stadionu "Filip Šatrije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading