RAČUNICA JE JASNA! Evo kako Novak može da POVRATI presto, a da ne OSVOJI Rolan Garos!

Autor:

Sport

25.05.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajanjem titule u Bulonjskoj šumi srpski as bi se definitivno vratio na prvo mesto ATP liste.

RAČUNICA JE JASNA! Evo kako Novak može da POVRATI presto, a da ne OSVOJI Rolan Garos!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Posle 387 nedelja provedenih na prvom mestu najboljih tenisera sveta, Novak Đoković je pre tri dana tron prepustio Špancu Karlosu Alkarasu.

Upravo bi ovaj tandem mogao da se susretne u Otvorenog prvenstva Francuske, dok bi pobednički pehar Noletu ili "Karlitosu" garantovao lidersku poziciju posle drugog Grend slema u sezoni.

Ono što je važnije za Srbina da bi Đoković mogao da povrati presto i ako se plasira u finale, a da Španac ispadne pre četvrtfinala, a Danil Medvedev pre meča za pehar.

Kada je u pitanju Alkaras, španski as će ostati "broj jedan" ako osvoji titulu. Istovremeno, tron bi španski as zadržao ukoliko uđe u finale i u njemu ne izgubi od osvajača Mastersa u Rimu.

Karlosu prvo mesto na ATP listi donosi i plasman u polufinale, samo ako Danil ne dođe do finala, a Nole ne osvoji titulu. Bilo bi mu dovoljno i četvrtfinale, međutim, tada bi Medvedev morao da ispadne pre polufinala, a Đoković ne sme da podigne trofej u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Naglasimo da je u opciji više kalkulacija i za mogućnost da Medvedev osvoji prvo mesto, dok je Rusu najsigurnije da dođe do titule. Finale bi mu bilo dovoljno, samo ako mu tamo protivnik ne bude Novak ili "Karlitos".

Danilu "igra" i polufinale, ali je neophodno da Alkaras ispadne pre polufinala, a Đoković ne osvoji pehar. Medvedev i sa četvrtfinalom može da dođe do vodećeg na ATP listi, međutim, u tom slučaju Španac mora da izgubi u prva dva kola, a Đoković ispadne pre finala.

Stefanos Cicipas iz Grčke će se prvi put u karijeri naći na tronu najboljih tenisera sveta ukoliko osvoji titulu i da španski as ispadne pre osmine finala, a Medvedev pre polufinala.

Takmičenje na Rolan Garosu startuje 28. maja, dok će prvi reket Srbije Novak Đoković igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading