KATASTROFA ZA ŠPANIJU! Nije samo Nadal - prvi reket ODUSTAO od Rolan Garosa!

Autor:

Sport

25.05.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće država sa Pirineja imati previše uzdanica u Parizu.

KATASTROFA ZA ŠPANIJU! Nije samo Nadal - prvi reket ODUSTAO od Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Španska teniserka Paula Badosa, 29. na WTA listi, neće igrati na Rolan Garosu zbog povrede leđa.

Badosa se oglasila na društvenim mrežama gde je objavila da će morati na pauzu zbog povrede, koju je zadobila na nedavno održanom mastersu u Rimu.

- Na turniru u Rimu doživela sam povredu leđa i moraću da preskočim Rolan Garos. Vratiću se na terene za nekoliko nedelja - napisala je ona.

Badosa iza sebe imala solidne rezultate na šljaci ove godine, na Mastersu u Rimu stigla je do četvrtfinala, a na Mastersu u Madridu do osmine finala, ali je ipak bila primorana da se u poslednji čas povuče sa drugog grend slema u sezoni.

Paula je trenutno prvi reket Španije i objektivno jedina teniserka od koje su mogli da očekuju bilo kakav rezultat. Sa njenim odsustvom, Španci sada ostaju na Kristini Buči, koja je 67. igračica sveta, odnosno Rebeki Masarovoj, koja je jedno mesto ispod svoje sunarodnice.

Podsetimo, od učešća na Rolan Garosu je odustao i Rafael Nadal, koji je u svojoj karijeri 14. puta osvajao trofej u Parizu. On se i dalje nije oporavio od povrede koju je zadobio početkom godine, na Australijan openu. Od ozbiljnih pretendenata na tron, Španija je sada ostala samo na Karlosu Alkarasu, prvom nosiocu. O njegovim šansama za dobar rezultat će se više znati nakon današnjeg žreba, koji je zakazan za 14 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading